Fransa'da Rhone derbisinde Saint Etienne ile Lyon karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Lyon, Depay ve Fekir’in golleriyle ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan konuk ekip, 58. dakikada Diaz ve 65. dakikada Traore’nin attığı gollerle farkı 4’e çıkardı. Maçın 84. dakikasında bitime 6 dakika kala Fekir farkı 5’e çıkaran golü attı ve ardından formasını çıkarıp tribünlere gösterdi.

Yaşanan bu olayın ardından çılgına dönen tribünler bir anda sahaya indi ve oyuncuların üstüne doğru gitmeye başladı.

Tribünlerin sahaya inmesiyle oyuncular da soyunma odasına doğru koştu. Polis, hemen sahaya girdi ve taraftarları tribünlere doğru uzaklaştırmaya çalıştı.

Maç bu sırada durdu ve takımlar soyunma odasına gitti. Ardından maçın hakemi mücadeleyi 5-0 Lyon’un lehine bitirme kararı aldı ve konuk ekip derbiden 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Maçın ardından Lyon teknik direktörü Bruno Genesio, oyuncusu Fekir’in yaptığı hareketi eleştirdi. Genesio, ”Yaptığı hareket doğru değildi. Fekir geceyi mahvetti” diyerek oyuncusuna olan tepkisini dile getirdi.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon taraftarı, Beşiktaş maçı öncesi sahaya inmiş ve maçın 1 saat geç başlamasına sebep olmuştu.