Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı tüm açıklamalarda altını çizerek söylediği, testlerin ücretli olmadığını vurgulamasına rağmen AK Partili İsmail Tamer'in oğlunun koronavirüs testlerini para karşılığı sattığı ortaya çıktı.

Avrasya Araştırma Şirketi'nin sahibi Kemal Özkiraz, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in, WhatsApp hikayesinde "Covid-19 Rapid Test için ön sipariş alınır. Lütfen iletişime geçiniz" ifadelerinin yer aldığı test kiti fotoğraflarını paylaştığını söyledi.

Özkiraz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da seslenerek, "Gereken yapılacak mı?" diye sordu. Özkiraz ayrıca, İsmail Tamer'e de istifa çağrısı yaptı. Konuyla ilgili olarak AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer Twitter'dan bir açıklama yaparak oğlunun böyle bir ticaretin içinde olmadığını söyledi.

İsmail Tamer 'Oğlum Namık Tamer'in Whats App durumuna koyduğu Covid 19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını bu kitlerin Sağlık Bakanlığ'ının kontrolünde olduğunu belirtir kamuoyunun bilgilerine sunarım' şeklinde açıklama yaparak durumu kurtarmaya çalıştı.

BU DA MI YALAN?

Avrasya Araştırma Şirketi'nin sahibi Kemal Özkiraz başta olmak üzere bir çok sosyal medya kullanıcısı İsmail Tamer'in açıklamalarını resimlerle yalanladı.

Namık Tamer'in Instagram'da hikaye olarak paylaştığı resimleri gösteren kullanıcılar Tamer'in sadece WhatsApp hikayesinde değil Instagram'da da Covid-19 Rapid Test için paylaşımı yaptığını gösterdi.