Sivasspor'da olağanüstü kongre kararı alındı. Yönetim kongre tarihini 22 Mayıs olarak açıkladı.

Medicana Sivasspor yönetim kurulu, son Akhisar Belediyespor maçında alınan şok beraberliğin ardından olağanüstü genel kurul kararı aldı. Kırmızı-Beyazlılar 22 Mayıs'ta genel kurul yapacak. Başkan Otyakmaz, "Ben görevi bırakacağım. Sadece ihtiyaç olursa 14'üncü yönetici olarak görev alırım" dedi.

Akhisar Belediye maçını kazanarak ligde kalma umutlarını sürdürmek isteyen Medicana Sivasspor, son dakikada kaleci Setkus'un beraberlik golü ile hüsran yaşadı. Maç sonu büyük tartışma yaşanırken, tribünlerin bir kısmının tepki bir kısmının destek gösterdiği Mecnun Otyakmaz, yanlarına giderek, "Hakkınızı helal edin" demişti. Dün akşam maçın ardından olağanüstü toplanan yönetim kurulu kongre kararı aldı. Sivasspor'un resmi sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile genel kurul yapılmasının kararlaştırıldığı duyuruldu. Olağanüstü genel kurul 22 Mayıs'ta yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

BAŞKAN OTYAKMAZ: "BIRAKIYORUM"

Öte yandan dün maç sonunda taraftarlara veda niteliğinde sözler söyleyen Başkan Mecnun Otyakmaz'ın devam edip etmeyeceği de netlik kazanmadı. DHA'nın telefonla görüştü Başkan Otyakmaz, "Yönetim kurulu olarak karar aldık ve ben başkanlığı bırakıyorum. Bundan sonra gelen yönetime destek olmak adına eğer istenirse 14'üncü yönetici olurum. Ama son maçta yaşadıklarımızdan sonra, tribünlerdeki tezahüratlardan sonra tekrar başkanlık yapmayı düşünmüyorum" dedi. Ligin henüz bitmediğini, son maça kadar zorlayacaklarını da söyleyen Otyakmaz, "Umut ederim ki ligde kalmayı başarırız ve öyle bırakırız. Kalan maçları kazanıp ligde kalsak bile başkanlığı bırakacağım. Olursa böyle bir sonuç daha iyi olur. Kararım bu yönde" diye konuştu.

Camianın büyük bölümünün ise Otyakmaz'ın başkanlığı yine sürdürmesi konusunda baskı yaptığı öğrenildi. Otyakmaz'ın kesin karanını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor