Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında oluşan TIR kuyrukları daha da uzadı.

Avrupa'ya geçiş yapacak tırların hafta başından bu yana oluşturduğu yoğunluğa Bulgaristan'ın cevap verememesi nedeniyle TIR kuyrukları, Kapıkule Sınır Kapısında 15 kilometreye, Hamzabeyli Sınır Kapısında ise 8 kilometreye ulaştı.

İstanbul'dan İngiltere'ye tekstil ürünü taşıyan tır şoförü Cemil Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana kuyrukta beklediğini söyledi.

MAZOT BİTMİŞ...

TIR şoförlerinin her hafta aynı sorunla karşılaştığını anlatan Yılmaz, "Bize gelen haberlere göre mazot bitmiş. Onun için bu sırada bekliyoruz. Tabi kapıların yavaş çalışmasında vardiya değişimi gibi etkenler de söz konusu olabiliyor. Kuyruğun ne zaman eriyeceğini bilmiyoruz. Kuyrukta beklerken tuvalet, yiyecek ve kaçakların brandayı keserek araca binmesi gibi çeşitli sıkıntılar çekiyoruz." diye konuştu.

SABAHA KADAR UYUMAK YOK

İstanbul'dan Almanya'ya yedek parça taşıyan tır şoförü Mahmut Kılıç da kendilerine mazot bekleyen TIR'lar nedeniyle kuyruk oluştuğunun söylendiğini aktardı. Bulgaristan sınır kapısındaki işlemlerin de yavaş olduğunu belirten Kılıç, "Dün akşam İstanbul'dan 24:00'te buraya geldim, halen bekliyorum. Kuyrukta sabaha kadar uyumak yok. Sıra beş, on metre gitse ilerlemek zorunda kalıyorsun. Park yapıldı, ancak yetersiz." dedi.