Olay, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Gaziemir köyü AFAD evlerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, hurdacılık yapan Murat Bakan (35), 3 yıldır birlikte yaşadığı Aynur Gedik (37) ile sabah saatlerinde sigara içme konusunda tartışmaya başladı. "Evin içinde sigara içme" diyen Gedik ile tartışan Murat Bakan, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Gedik’in ellerini ve ayaklarını iple bağladıktan sonra ağzını da koli bandıyla kapattı, iple boğarak öldürdü.

Olayın ardından Murat Gedik evden ayrılırken, ölen kadının 17 yaşındaki kızı annesini odasında yerde yatar vaziyette buldu. Annesinin elleri ve ayakları bağlı hareketsiz yerde yattığını gören genç kız, önce sağlık ekiplerine sonra da jandarmaya haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 acil yardım ekipleri kadına yaptıkları ilk müdahale sonucu kadının öldüğünü tespit ederken, jandarma ekipleri olayla ilgili hızlı bir araştırma yaparak kadını kocasının öldürdüğünü belirledi.

Bunun üzerine hemen harekete geçen jandarma ekipleri, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek kocanın yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, katil zanlısı kocanın Gülağaç ilçesine gidebileceği bilgisine ulaşarak durumu hemen Gülağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.