A Milli Takım'ın Letonya maçında beraberlik golünü kaydeden Serdar Dursun, ay-yıldızlı formayı ilk kez terletti. Kritik gecede geri dönüşün ateşini yakan 29 yaşındaki futbolcunun Almanya'dan Türkiye'ye uzanan hikayesi...

Almanya'dan Bülent Uygun ve Zafer Tüzün'ün çabalarıyla 2011 yılında, 19 yaşında bir genç olarak Eskişehirspor'a transfer edilen Serdar Dursun o dönem UEFA Kupası'na katılan tecrübeli ve güçlü kadroda yer bulamayınca önce Şanlıurfa'ya ardından da Denizli'ye kiralandı.

CENGİZ GÜNAYDIN KEŞFETTİ: "HAYRAN KALDIM"

O dönem de farklı özelliklere sahip olmasına rağmen yaşı nedeniyle bir türlü aradığı çıkışı yakalayamayan Serdar Dursun'u gerçek anlamda ilk keşfeden isim Karagümrük'ün o dönemki başkanı Cengiz Günaydın oldu. Serdar Dursun'u Beşiktaş ile Eskişehirspor U21 takımlarının hazırlık maçında seyrettiğini söyleyen Günaydın şunları söyledi: "Maç 4-4 bitti ama sahada görev yapan oyuncular içinde benim aklımda bir tek Serdar kaldı. Stiline hayran kalmıştım. Hemen peşine düştüm ama o alt ligleri istemiyor, Süper Lig'i arzuluyordu."

"FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ GOLCÜYÜ TERCiH ETTİ"

Karagümrük'ün eski başkanı Cengiz Günaydın, Serdar Dursun'un bu sezon Fenerbahçe'ye gelme macerasını da şöyle anlattı: "Sayın Ali Koç çok tanınan önemli bir futbol büyüğümüze, geçen yıl Almanya'da oynayan bir futbolcuyu 'Alalım mı?' diye soruyor. Adını veremeyeceğim büyüğümüz "Onu alıp ne yapacaksın git Serdar Dursun'u al" diyor ve böylece futbolcunun Fenerbahçe macerası başlıyor."

"GALATASARAY'A TEKLİF ETTİK İSTEMEDİLER"

Cengiz Günaydın "Bizden 4 futbolcu çeşitli takımlara gitti ama Serdar'a talip çıkmadı. Bu inanılır gibi değil. Yeni Malatya, Altınordu, Galatasaray'a önerdik istemediler. Sadece Trabzonspor 1461 takımına alabileceklerini belirti. O da olmayınca Almanya'ya Gürther Fürth'e gitti ve çıkışı başladı" dedi.

SERDAR DURSUN KİMDİR, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri Letonya-Türkiye karşılaşmasında Milli Takım formasını ilk kez giyen Serdar Dursun, oyuna girdikten 10 dakika sonra golle tanıştı. Peki Serdar Dursun kimdir? Serdar Dursun hangi takımlarda oynadı?

Serdar Dursun, 19 Ekim 1991'de Almanya'nın Hamburg şehrinde dünyaya geldi. Futbola Billstedt'in altyapısında başlayan Dursun, 2005'te Concordia Hamburg'a katıldı ve burada geçirdiği 3 senenin ardından Hannover 96 akademisine katıldı.

Türkiye'ye Eskişehirspor formasıyla dönen 1.90'lık forvet Türkiye'de beklediğini bulamadı.

Eskişehirspor'da iki, kiralık forma giydiği Şanlıurfaspor'da beş maça çıkan Türk oyuncu, 2013'te Denizlispor'da golle tanıştı. 16 maçta 2 gol atan Serdar'ın bir sonraki durağı Fatih Karagümrük oldu.

Karagümrük'te geçirdiği 2 sezonda 70 maça çıkan ve 19 gol, 1 asistle skora katkı sağlayan tecrübeli oyuncu, 2016'da Almanya'ya dönüş yaptı.

Greuther Fürth'te 64 maça çıkan ve 15 gol, 5 asistle oynayan Serdar Dursun, 2018'de kariyerinin en iyi dönemlerini geçireceği Darmstadt 98'e 350 bin Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İlk sezonunda 36 maça çıkan ve 19 gol, 6 asist kaydeden 29 yaşındaki forvet, ikinci sezonunda zirveye çıktı.

2020/21'de Bundesliga 2'de oynadığı 33 maçta 27 gol atarak gol kralı olan Serdar Dursun, sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrıldı.

Kariyerine Fenerbahçe'de devam eden Serdar Dursun, santrafor olarak oynuyor.

Profesyonel kariyerinde 198 maça çıktı ve 80 gol, 30 asistle skora katkı sağladı.

Kaynak: Hürriyet