Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK), dövizdeki yükselişe ilişkin manipülasyon araştırması yapacağı kararını değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Gerek olduğu taktirde şüphesiz başka incelemeler araştırmalar da yapılabilir" dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de devam eden Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kuruluna katılan Şentop, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'ARAŞTIRILMASINDA FAYDA VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine dövizdeki manipülasyon iddialarının Devlet Denetleme Kurumunda araştırılacak olmasını değerlendiren TBMM Başkanı, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya ve stratejik konumu itibarıyla Türkiye ile sorunu olan bazı ülkelerin ekonomik anlamda Türkiye'ye zarar vereceği yaklaşımları olduğunu daha önce gördük, müşahede ettik. Buna dair bazı siyasetçilerin beyanları olduğunu da gördük. Dolayısıyla Türkiye'deki, özellikle kısa sürede ve finansal boyuttaki çok hızlı gelişimlerin sebeplerinin araştırılmasında fayda var. O bakımdan Devlet Denetleme Kurumunun yapacağı çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Gerek olduğu taktirde şüphesiz başka incelemeler araştırmalar da yapılabilir."

'TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNE HERKESİN GÜVENMESİNİ BEKLİYORUZ'

Şentop, "Türkiye büyük ve güçlü bir ekonomiye sahip bir devlettir. O bakımdan Türkiye'ye ve Türkiye'nin ekonomisine herkesin güvenmesini bekliyoruz. Uzun, orta ve kısa vadede Türkiye ekonomisine güvenmenin, güvenenler açısından olumlu sonuçları olacağını ifade etmek isterim. Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisindedir." dedi.