Milliyet'te yer alan haberde; Mersin İdman Yurdu maçında attığı frikik golüyle Kartal’ı galibiyete uçuran Jose Sosa’nın başarısının arkasında Teknik Direktör Şenol Güneş’in olduğu belirlendi. Arjantinli yıldızın duran toplardaki yeteneğine hayran olan Güneş bu nedenle Sosa’yı takımın frikikçisi ilan etti.

Siyah-beyazlı hocanın, Ziraat Türkiye Kupası’nda Bucaspor’la oynanan maçtan önce oyuncularıyla yaptığı toplantıda bundan sonra Sosa haricinde hiç kimsenin frikik kullanmamasını istediği öğrenildi. Ricardo Quaresma başta olmak üzere birçok oyuncunun bu duruma itiraz ettiği ama Şenol Güneş’in geri adım atmadığı ortaya çıktı.

Kabul etmedi

Başarılı teknik adamın, “Bu konuda benim dediğim olacak. Jose Sosa’nın frikikleri kullanması hepimiz için bir şans. Onun kullandığı frikikleri çoğu kaleci çıkarmakta zorlanır. Biliyorum aranızda başka iyi frikik kullananlar da var ama sahada Sosa olduğu sürece bu konuda tek yetkili odur” diye konuştuğu vurgulandı.

Şenol Güneş’in kararlı tutumuna rağmen bazı oyuncuların Jose Sosa ile dönüşümlü olarak frikikleri kullanmak istedikleri de belirtildi. Futbolcuların bütün taleplerini geri çeviren Güneş ise fikrini değiştirmedi. Medipol Başakşehir maçında duran topta Atiba’ya asist yapan Sosa, Mersin İdman Yurdu karşısında Beşiktaş’a galibiyeti getiren golü kaydetmişti.

Beşiktaş’ta ikinci sezonunu geçiren Jose Sosa toplam 11 gol attı. 2014-15’te 5 gol kaydeden Sosa bu sezon şimdiden 6 gole ulaştı.