2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu dördüncü maçında İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız'da Şenol Güneş ve İrfan Can Kahveci basın toplantısında açıklamalar yaptı.

'KASITLI OLARAK BİR DURDURMA'

Yaşananların terbiyesizlik olduğunu kaydeden Güneş, "Dünle ilgili konuşacak bir şey yok. Olanları saptırmak için söylenenler var. Kabalık ve terbiyesizlik yapılmıştır. 50 senedir seyahat ederim bir Kıbrıs Rum Kesimi'nde olmuştu bir de burada oldu. Büyük ülkeler küçük işlerle uğraşmaz. Bu küçük ülkelerin işidir. Dünkü olayı sanki üst akıl yaptırmış gibi görünüyor. Oradaki memur yapmadı. O memura birileri yaptırdı." ifadelerini kullandı

"BANA "NE BAKIYORSUN?" DİYOR"

Havaalanında yaşananları anlatan Güneş, ''Biz neyin peşindeyiz ya? 2 tane memurun yaptığı terbiyesizliği mi konuşacağız? Ben 53 yıldır futbolun içindeyim. İnsan X-ray cihazına koyulmaz. Pasaportu aldı, bana sallıyor. Ne bakıyorsun diyor. Ne yapmak istiyorsunuz. Rakip oyuncu, daha önce Konya'da da bize bu yapıldı dedi, yapıldıysa, o da terbiyesizliktir. Nerede olursa olsun, buna karşıyım. Orada yapıldı diye burada yapıldıysa, daha da çirkin. Biz büyük bir milletiz ve küçük şeylerle uğraşmayız. Fikstür yapılırken, İzlanda iki maç üst üste evinde oynuyor, ben bunu konuşmadım. Niye başkasına yapılmadı? Sizi koruyorlar zaten, ben bunları konuşmadım" dedi.

"ŞEHİR BÜYÜMÜŞ ANCAK KAFALAR KÜÇÜLMÜŞ"

Futbola dostluk, ırk, dil, din ayrımı olmadan bir olgu olarak bakıyoruz. İzlanda Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda sempati topladı. Her ülkenin olduğu gibi onların da büyük bir hikayeleri vardır. Ben 43 seneden sonra buraya geldim. Şehir çok büyüdü ama belli ki kafalar küçülmüş. İzlanda temiz bir ülkeydi, saf, insanları sıcak ve samimiydi. İzlanda hakkında hep iyi izlenimlerimiz vardı ama bu değişmiş.

FIRÇALI SAYGISIZ İÇİN AÇIKLAMA

Yanlışları söyleyerek, kimseyi üzmek istemiyorum artık. Bana komik geldi, kasıtlı yapıldığı belli oldu. Hala konuşunca, biz hataya düşüyoruz. Kuraldan bahsediliyor, kural nedir? Vatandaşı normal prosedür ile geçirirsiniz, saatlerce bekletmezsiniz. "Adam fırça ile gelmiş, bıçakla da gelebilir. Ona müsaade etmemek lazım. Ben bunları konuşmak istemiyorum. Saha dışındaki eksikleri İzlandalı yetkililer öğrendiğinde inanıyorum ki üzülecekler. "Bir ülkeye giriyorsunuz, kamerayı alıyorlar, elinizdeki telefonu alıyorlar. Bu niçin alınır? Bu belli ki tembihli bir şey.

"YARIN KAZANIRSAK YÜZDE 70'İN ÜZERİNDE AVANTAJIMIZ OLUR"

Taşları basamak olarak kullanmak da var, takılıp düşmek de var. Biz takılıp düşmek istemiyoruz. Yarın iyi bir rakiple zor bir maç oynayacağız. Kazanırsak yüzde 70'in üzerinde avantajımız olur.