Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nun 6. ve son haftasında oynanacak Leipzig maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında futbolculardan Caner Erkin ile birlikte açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Caner Erkin'in açıklamaları şöyle: "Gruptan lider olarak çıktık zaten. Ama grubu namağlup tamamlamak istiyoruz. İnşallah böyle olur. Futbolcunun her zaman oynaması lazım. Ben de kariyerim boyunca hep oynayan bir oyuncu oldum. 1,5 ay uzun bir süre değil."

"BIRAKTIĞIM YERDEN DÖNECEĞİM"

"Kendime güveniyorum, bıraktığım yerden döneceğim. Tabii futbol bu, kazanırsınız, kaybederseniz ama gülmeyi unutmamalısınız. Gülünce her şey geçer. İnşallah bu sene de şampiyon olacağız. Geçen sene son maçta mağlup olmuştuk, bu sene hiç mağlup olmadık. Her yıl üstüne koyarak ilerliyoruz. Zaten büyük bir kulübüz, daha da büyüyoruz."

Şenol Güneş'in açıklamaları ise şöyle: "Yarın güzel bir maç oynamak istiyoruz. Kazanarak ayrılmak bizi mutlu eder. Rakibimizin iyi oyuncuları var, iyi teknik direktörleri var. Büyük yatırım yaptılar. Yalnızca tecrübeleri eksik. Biz gruptan çıktık ama önemli olan oyunumuzu oynamak. Kendi gücümüzü göstermek. 5 müsabakada da öyle oldu. Yarın da öyle olacağını umuyorum."

"UEFA'NIN TARAFTARLARLA İLGİLİ ALDIĞI KARARI DOĞRU BULMUYORUM"

"UEFA'nın taraftarlarla ilgili aldığı kararı doğru bulmuyorum. Lyon'daki olayların sorumlusu biz değiliz. Sahaya yansıyan her olumsuzluğun karşısındayız. Futbol birleştiricidir. UEFA'nın kararı Demokles'in kılıcı gibi üzerimizde. Beşiktaş Kulübü, başka bir çözüm yolu bulamadığı için, taraftar getirmeme kararını almak zorunda kalmıştır. Devletler bile birbirini kontrol edemiyor, bizden deplasmandaki taraftarları kontrol etmemizi istiyorlar. Türkçe kısa, Almanca daha uzun olduğu için bundan sonra daha kısa konuşacağım (Gülüyor)."

ROTASYON AÇIKLAMASI: "HAFTA SONU İÇİN SORUN ÇIKSIN İSTEMEDİK"

"Takımın yarısı belki değişecek ama kazanmak istiyoruz. Gökhan Gönül bu maçta oynayabilirdi ama riske etmek istemedik. Kalan oyunculardan üçü Ricardo, Pepe, Tolgay, biraz daha önemli sakatlıkları var, Gökhan'ın ufak bir problemi vardı. Hafta sonu için sorun çıksın istemedik. Atiba ve Babel de sürekli oynadıkları için yorgunlar. Bu maç önemsiz bir maç değil. Hedefe ulaştığımız için bir huzurumuz var ama futbolda dün yoktur, bugün ve yarın vardır. Yarın akşam kazanmış olarak burada olmak istiyorum."

"TRABZONSPOR'DAYKEN SON MAÇTA 1 PUAN ALARAK ELENDİK"

"Hayat her gün kendini yenileme işidir. Trabzonspor'dayken Şampiyonlar Ligi'nde son maçta 1 puan alarak elendik. Avrupa Ligi'nde son maçta mağlup olup elendik. Geçen sene yine son maçta kaybettik. Artık yeter dedik. Spor karşılaşmaları bir yarıştır, rakibi yok etme savaşı değildir. Rakiple güzeldir."