A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 öncesi flaş açıklamalarda bulundu.

''Galler maçı çok önemli''

''Bütün organizasyonları tamamladık. EURO 2020'de gruptan çıkmak istiyoruz. Nereden geldiğimizi biliyoruz. Rakiplerin analizlerini yapıyoruz.'' diyen Güneş şu ifadeleri kullandı;

"EURO 2020 için hazırlıklarımız tamam. Bakü'de oynayacağımız maçlarda kendimizi ev sahibi olarak görüyoruz. Bakü'de oynamak bizim için avantaj olacak. Destek bulabileceğimiz en güzel yere düştük. İtalya maçının ne olacağını bilmiyoruz, her türlü sonuç çıkabilir. Galler maçı çok önemli. Galler zayıf bir takım değil, iyi bir takım. Kamuoyunu bilgilendirmek lazım. İsviçre'nin zengin ve renkli hücum gücü var. İsviçre'nin Vladimir Petkovic teknik direktörü Türkiye'yi iyi tanıyor. Ryan Giggs de iyi bir futbolcuydu, futbolu iyi bilen bir isim.

''Merih'in oynaması zor''

Ozan Kabak'ı kadroda düşündük ama sıra gelmedi. Sakatlıklar oyunun içinde var. Merih sinerjisi ve enerjisiyle çok katkı yapan bir isimdi. Şampiyonada bizimle olabilir ama oynaması zor. Yusuf iyileşiyor. Abdülkadir yakında dönecek. Dorukhan'ın daha 1-2 ayı daha.

''Emre Akbaba'yı da ilk hazırlık maçında deneyeceğiz''

Sol bekte sayısal bir sıkıntımız oluyor. Hasan Ali gelmezse Umut Meraş dışında kim olur bilmiyoruz. Tek tek bakmadan tüme bakarak denemeliyiz. Deneyeceğiz, Emre Akbaba'yı da ilk hazırlık maçında deneyeceğiz. Elimizde iyi bir kadro var, bunların üzerine oyuncu koyabiliriz. Emre Akbaba, Mert Hakan gibi oyuncular olabilir. Emre Akbaba'yı en kısa zamanda hazırlık maçında görmek istiyorum. Uyumu devam ederse bakacağız. Takımı büyüten her oyuncuya kapımız açık.

''Kavganın kimseye bir katkısı yok''

Fenerbahçe-Trabzonspor kavgasının kimseye bir katkısı yok ama iki takımın arasındaki rekabete ihtiyacımız var. Sizi biri provoke ettiğinde onunla aynı hareketi yaparsanız siz de ceza alırsınız. Eğer size tekme atana tekme atarsanız haklıyken haksız olursunuz. Tekme atana tekme atmazsanız; haklıyken haklı kalırsınız. O cezasını her türlü alır. Kamuoyu da ona cezasını verir.

''Toplantı yapıp çözüme ulaşmalıyız''

Ben dahil hepimiz futbol konuşmalıyız. Sadece hakemleri konuşuyoruz. Kesinlikle hata yapan hakemlerimiz var. Bu konuda doğru tespitler yapan yöneticilerimiz var. Kavga yerine toplantı yapıp çözüme ulaşmalıyız. Baskı yaparak sonuç almak isteyenlerin önü kesilmeli.

''Akçay'ın sözleri yanlış anlaşıldı''

Mustafa Reşit Akçay'ın sözleri yanlış anlaşıldı. Ben Trabzon'da doğdum. Trabzonsporluyum. Beşiktaş'tayken benim için en büyük Beşiktaş'tı. Bursa'dayken Bursaspor'du.