PARİS SÖZLEŞMESİ

Paris İklim Sözleşmesi dün Meclis Çevre komisyonundan geçti bugün Meclis'e Milletvekillerin onayı için gelecek. Eğer onaylanırsa çok AH VAH edeceksiniz.

Lütfen herkes hem kendi memleketinin Milletvekilleri arayıp, mesaj atıp, ulaşsın hem sosyal medyadan tanıdığınız vekillere ulaşın sözleşmeyi imzalamasın diye.

BU SÖZLEŞME MECLİSTEN GEÇMEMELİ, DEMİŞTİ

Yine bir Batı kazığı daha çakılmak üzere ülkemiz halkına. Fakat bu öyle böyle bir kazık değil en fenası. Bu Meclisten geçerse millet olarak BİTTİK demektir.

Yine bal kasesinde zehir sunuluyor. Yeşilmiş, doğayı korumakmış, iklimmiş…

PARİS İKLİM SÖZLEŞMESİ BİZDEN NE İSTİYOR?

Bütün bunlara inanamayacaksınız fakat hepsi gerçek. Hem de beş yıl içinde hayata geçecek.

1-Bütün termik santrallerimizi kapatmamızı istiyorlar.Termik santraller kömür ile çalışıp elektrik ürettiği için doğayı kirlettiği iddiası ile sözleşme gereği kapatılması gerekiyor. Bu bizim için çok büyük elektrik ve enerji sıkıntı demek. Hem kıtlık hem de fiyatların anormal derece pahalanması demektir.

2-Madenleri kapatmamız, nükleer santral yatırımlarını durdurmamız ve doğalgaz çıkarmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Yani 'Altın bulduk, Doğalgaz bulduk…' sözleri sadece bir masal olarak kalacak.

3-Tüm sanayi kuruluşlarının denetim ve izni uluslararası kurumlara bağlanacak. Bu da işletmelere ve halka yansıyacak yüksek karbon vergisi yükü getirecek. Aynı zamanda pek çok fabrika kapanma ile karşı karşıya kalacak.

4- Petrol, kömür ve fosil yakıtlarının kullanımının en aza indirilmesi. Bu de petrolde kıtlık ve büyük zam demek.

5-Arabalardan çıkan egzozun azaltılması için araç fiyatları aşırı pahalanacak. Araç sahibi olanlar için de ağır vergiler getirilecek. Şimdiden vekiller Cumhurbaşkanı'na araç vergilerini 3 katına kadar artırma yetkisi verilmesi için torba yasa teklifi sundu.

6-Hayvancılığı bitirmemiz gerekiyor. İddia şu ki ineklerin çıkardığı metan gazları atmosferi kirletip küresel ısınmaya sebep oluyormuş. Esas maksat ise yıllardır Bill Gates'in dile getirdiği ve ülkemizde de birkaç fabrikası kurulan sentetik et-yapay et projesini hayata geçirmek.

İlaç şirketlerine satılmamış gerçek bilim adamları ineklerin çıkardığı gazın doğada kısa sürede yok olduğunu fakat her yere kurulacak yapay et fabrikalarının laboratuvarından çıkacak emisyonların atmosferde uzun süre kalacağını söylüyorlar.

Fakat ülkemizde bakıyoruz pek çok prof ineklerin çıkardığı gazı kafayı takmış durumda.

Doğal eti, sütü ve tarımı bitirmek, kurulmak istenen Yeni Dünya Düzeni'nin ana amaçlarından biri.

Bunu kolaylaştırmak için yakın zamanlarda hayvanlardan insanlara geçen bir virüs haberi ile DSÖ nün de yıllar sonra kurmaca olduğunu itiraf ettiği domuz gribi, kuş gribi senaryosundaki gibi hayvanlar daha büyük çapta öldürülürse sonrasında da zaten bir daha toparlanamaz. Hedeflenen amaç da bu gibi görünüyor.

Gerçek et, sadece elitlerin ulaşacağı bir yiyecek haline gelecek. Kurban Bayramı da geçmişten bir nostalji haline gelir böyle giderse çok yakın zamanda.

Kısacası düşük karbonlu ekonomiye küresel düzeyde geçmek demek insanların üretim, tüketim, beslenme kısacası tüm hayat biçimlerini kökten değiştirmek demektir. Bu da büyük ekonomik sıkıntılara sebep olacak köklü bir değişim demek. Bu değişim de kıtlık, açlık ve büyük sıkıntılar getirecek demektir. Kısaca sözleşmeyi kabul etmek demek ülkenin fişini çekmek demektir.

TRT nin de haber yaptığı gibi dünyayı bir avuç elit yönetecek. Ülkeleri ellerinde tutmak için belli bir azınlığa imtiyazlar verecekler. Onlar da onları güdecekler.