Selçuk İnan, zor bir dönemden geçen Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan'ın çok duygusal bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Futbolcuların kariyerlerinde inişli çıkışlı dönemlerin olduğunu aktaran tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir zaman oluyor çok üstte oluyorsunuz. Bir zaman geliyor oynamamaya başlıyor ve daha az istenilen bir oyuncu konumuna geliyorsunuz. Dolayısıyla yavaş yavaş yaşınız da geçiyorsa bir şeyleri kabul etmek gerekiyor. Bunun çok fazla nankörlükle ilgisi yok. Çünkü her zaman alttan oyuncular geliyor. Hepimiz de bunun farkındayız. Eğer bizden iyi oyuncular varsa tabii ki gelip oynayacaklar. Bizim performansımız iyiyse zaten biz oynayacağız. Bazı zamanlar düşüşe girdiğinizde ayağa kalkmanız gerekiyor. Ayağa kalkma esnasında tekrardan sendelediğiniz zaman aynı performansı yakalamanız biraz daha zor oluyor. Arda da bunu yaşadı bence. Arda çok duygusal. Kardeşim gibidir. Bence bunlardan çok etkilendi. Yaptığı tercihler her zaman onu bağlar. Çünkü ne yapması gerektiğini düşünüyordur. Yaptığı hatalar ve doğrular kendisini bağlar. Futbolda iniş ve çıkışlar her zaman olacak. Bu biraz da sizinle alakalı bir durum. Arda ve bütün futbolcular için temennim, inşallah hep istedikleri yerlere gelir ve kariyerlerini yukarıda bitirirler."

- "Türk oyunculara fazla güvenilmediğini düşünüyorum"

Selçuk İnan, yabancı futbolcu kontenjanı konusunda hem şimdi hem de geçmişte tartışmaların yaşandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kimileri doğru, kimileri yanlış buluyor. Türk oyuncu yetenekliyse her zaman oynar ama bunu herkes yapıyor mu bunu düşünmemiz lazım. Çok fazla Türk oyuncunun oynadığını göremiyorum. Yabancı oyuncu sayısına kısıtlama getirdiğinizde yeterli sayıda yetenekli Türk oyuncunun olmadığı söyleniyor. Bu tartışma böyle gidecek, çeşitli spekülasyonlar olacak. Yabancı oyuncu sınırı sekizken de oluyordu. Önemli olan bakış açısı. Takımlar, Türk oyuncunun oynamasını istiyorsa bunun için bir yaptırım uygulamalı ve onlara şans vermeli. Bence bu Türkiye'de çok gerçekleşmiyor. Türk oyunculara fazla güvenilmediğini düşünüyorum. Yoksa yabancı oyuncu sayısı çok tartışılacak bir konu değil. Önemli olan yetenekli Türk oyuncuların çıkması. Bunun için de şimdikinden çok daha fazla çaba gösterilmeli."

Tecrübeli futbolcu, genç yaşta Avrupa'dan teklif alan oyuncuların bunu değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Genç bir nüfusa sahibiz. Çok yetenekli oyuncularımız var. Gelişim sürecinde onlara çok fazla yardımcı olamadığımızı düşünüyorum. Genç yaşta Avrupa fırsatı yakaladıklarında Arda gibi dünyanın en büyük takımlarından olan Barcelona'da oynayabilirler. Genç yaşta böyle bir fırsat yakalandığında gitmek gerekiyor. Genç yaşta gidip başarı yakalayanlar göğsümüzü kabartıyor. Onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah daha çok oyuncu gider. Ülkemizde de yetenekli Türk oyuncuların oynaması ligimizin kalitesi açısından önemli." ifadelerini kullandı.