İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Tayland'ın Pattani bölgesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adına okul inşa ettirildi.

Pattani'de yapımı devam eden ve büyük bölümü tamamlanan okul, 2 ay içinde bölge Müslümanlarının hizmetine sunulacak.

Darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir adını taşıyacak okulun, 400 öğrenciye ev sahipliği yapması bekleniyor.

Bilgisayar, bilim odası ve kütüphanenin de bulunacağı okulda öğrencilere hafızlık eğitimleri de verilecek.

Şehit Ömer Halisdemir Okulu'nda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur'an ve İslami eğitimi alarak bölge Müslümanlarına özgü Malay gelenekleri çerçevesinde yetiştirilecek.

İslam ahlakına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma amacı da güden okulun hedefleri arasında çocukların; entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak öz güven sahibi olmaları bulunuyor. Öğrencilerin, İslam itikadına ve uygulamalarına gölge düşürmeden çok kültürlü topluma giren ve olumlu katkıda bulunan yetenekli bireyler olarak yetişmeleri de okulun amaçları arasında.

"Çok cömert bir milletsiniz"
Türkiye'ye bölgeye yardımları için teşekkür eden Ahmed, şöyle devam etti:

"Türkiye'den Allah razı olsun. Bize birçok hizmetler sundunuz. Başımızın üstünde yeriniz var. Ecdadınız ve siz, bugüne kadar bize önderlik yaptınız. İslam'ın bu coğrafyaya tacirler yoluyla geldiği tahmin ediliyor. Bu tacirler de büyük ihtimalle sizin atalarınızdı. Yaptıklarınızı asla unutmayacağız. Sizin desteğinizle burada hizmetlerimiz devam edecek. Sizi dualarımızda sürekli hatırlıyoruz. Ümmete yaptığınız yardımları biliyoruz. Çok cömert bir milletsiniz. Allah katında da inşallah ecrinizi alırsınız."

"İskilipli Atıf Hoca Yetimhanesi" de iki ay içinde hizmete alınacak
Ömer Halisdemir Okulu'nun içinde bulunduğu komplekste İHH'nın yardımlarıyla yapımı devam eden İskilipli Atıf Hoca Yetimhanesi inşasında da sona gelindi.