Gazeteci Adem Özköse'nin Sınırsız programına konuk olan İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri okullarının içinde bulunduğu durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak yaşanan sürecin bir an önce sona ermesi çağrısı yaptı.

İstanbul Şehir Üniversitesi İslami Bilimler 1. Sınıf Öğrencisi Emre Bahadır Çelik ve Sinema Televizyon 2. Sınıf öğrencisi Erva, Adem Özköse'nin sorularına cevap vererek siyasilerin arasındaki tartışma nedeniyle okullarına zarar verilmesini istemediklerini ifade ederek "Türkiye'ye dair umutlarımızı bitirmeyin" dediler. Öğrenciler ayrıca olayın tamamen siyasi olduğunu belitterek "Siz bugün bu üniversiteye yapılan baskıyla birlikte yaptığınız açıklamalarla beraber bu öğrencilerin geleceğe olan bakışını neden karartıp, umutlarımızı bitiriyorsunuz?" şeklinde duruma tepki dösterdi.

TARTIŞMA OKULDAKİ ÖĞRENCİLERİ NASIL ETKİLİYOR?

'Şehir Üniversitesi'ne el konulacak' tartışmalarının kendilerini nasıl etkilediği sorusuna cevap veren Erva şöyle konuştu, "Öğrenciler olarak şu an finallere çalışmamız gereken bir dönemdeyi ama biz insanlara bir şeyler anlatmak derdindeyiz. Twitter'dan gelişmeleri takip ediyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Öğrenciler mağdur edilmeyecek dendi ama Halkbank işin içine girdiğinden beri ilk mağdur olan öğrenciler oldu. Çünkü burslu öğrencilere, Erasmus'a gidenlere ayrılan bir para, fon vardı. O paraya el konulduğu için kimse bursunu alamıyor, maaşını alamıyor."

'DAVUTOĞLU'NUN ÜNİVERSİTESİ' İDDİASI

Üniversite'nin Ahmet Davutoğlu'na ait olduğu ve Davutoğlu'nun propagansını yapıldığı yönündeki iddiaları yalanlayan Emre Bahadır Çelik "Eğer burası başka bir üniversite olsaydı, birilerinin propagandası yapılıyor olsaydı şu 2 aylık süreçte dağılırdı. Bir çok istifa olurdu. Hocalarımız derslerine girip sorumluluklarını yerine getirdi. Biz hiçbir zaman birinin arkasında toplanalım, birlikte yürüyüp bir şeyler yapalım şeklinde bir tutumun içine girmedik, giremeyiz de." dedi.

AİLELERDEN TAM DESTEK

Öğrenciler ailelerinden büyük destek gördüklerini belirterek üniversitenin haklı olduğunu düşündüklerini belirttiler. Erva "Bence bu arazi güzel ve değerli bir arazi. Burasının kullanılma amacı önemli biz burada bir eğitim görüyoruz. Bu bir kamu hizmeti sayılır. Biz bu arazinin amacına uygun kullanıldığını düşünüyoruz. Burayı evimiz olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Bir çok öğrencinin yaşanan gelişmelerden tedirginin olduğunu belirten öğrenciler okulun Marmara Üniversitesi'nin bünyesi altına girmesi yönündeki iddialara tepki gösteren öğrenciler 'Biz burayı tercih ettik, buranın adı altında eğitim alıp kendimizi geliştirdik. Bu okulun bir vizyonu, misyonu var.' şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞE BAKIŞINI NEDEN KARARTIYORSUNUZ

Yaşanan süreçle ilgili karşınızda yetkili biri olsa ona ne söylemek istersiniz şeklindeki soruya cevap veren Emre Bahadır Çelik, "Siz bugün neden öğrencilerin geleceğe olan bakışlarını umutlarını söndürüyorsunuz? Şunu fark etmiyor musunuz hiç, bu okulda bir çok farklı görüşten insanın ortak bir buluşma noktası var. İleride sözünü açık şekilde dile getirmek. Siz bugün bu üniversiteye yapılan baskıyla birlikte yaptığınız açıklamalarla beraber bu öğrencilerin geleceğe olan bakışını neden karartıp, bitiriyorsunuz? Cevabını da gerçekten öğrenmek istiyorum." dedi.

Okulun bir çok başarıya imza attığını belirten Erva da "Bu okulu araştırmak isteyenler mezunların nerede olduklarına baksınlar. Nerede yüksek lisans yapıyorlar. Çalışıyorlarsa nerede çalışıyorlar. Türkiye'yi yurt içinde yurtdışında nerede temsil ediyorlar bunlara bir baksınlar. Bu okulun kuruluşunda bazı siyasilerin desteği olmuş olabilir ama bu okulun siyasi bir görüşü yok. Burada her görüşte insan var. Biz uluslararası bir üniversiteyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İstiklal.com.tr