Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in adına kripto para çıkarılmıştı.

Sedat Peker token'in piyasaya sürülmesinin ardından, kripto paranın değeri hızla yükselmişti.26 Mayıs'ta işlem görmeye başlayan Sedat Peker, yaklaşık 100 kata kadar yükselmeyi başarmıştı.

Ancak Sedat Peker tokenin telegram üzerinde varolan hesabında çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Coini şaka amaçlı piyasaya süren Ş. İsimli şahıs tehdit edildiğini iddia ederek projeden çekildiğini duyurdu. Telegram üzerinden açıklama yapan Ş. Tehdit mesajları aldığını, ilk etapda umursamadığını ancak oturduğu evin fotoğraflarının çekilip kendisine WhatsApp üzerinden atılarak "Şükrü sen misin? Sedat Peker'i sen mi çıkardın? Parayı? Bak kardeşim gençsin, daha aklın ermiyor bazı şeylere, nerde yaşarsın, hangi camiye gidersin hepsini biliyoruz. " şeklinde mesajlar aldığını anlattı. Token yatırımcılarından özür dileyen Ş. isimli şahıs helallik istedikten sonra Telegram mesajlaşma grubuna sınırlama koyarak katılımcıların olumsuz cevaplar yazmasını engelledi. Ancak özel olarak tepki mesajları almış olacak ki tekrar gruptan " Arkadaşlar olay dolandırıcılık değil hayati tehlike. Biraz anlayış Allah aşkına" diyerek yeni bir açıklama yaptı.