Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Seattle Türk Film Festivali (STFF) Kısa Film Yarışması başvuruları 15 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor.
Son başvuru tarihi ise 16 Temmuz 2017.
SEATTLE, WA – A.B.D.’nin Seattle kentinde her sene Seattle Türk Film Festivali (STFF) bünyesinde gerçekleştirilen kısa film yarışmasının 4.sü 15 Mayıs 2017 tarihinden itibaren başvurulara açılıyor.
2014 yılında yapılan ilk yarışmayı Deniz Özden, “Bir Maç Günlüğü” filmiyle kazanmıştı.
Doğuş Özokutan Çiftçioğlu 2015 yılında ikinci kez düzenlenen yarışmayı “Olağan Denemeler” filmiyle kazanarak davet edildiği Seattle’da izleyiciyle buluşma şansını yakaladı.
Geçen sene 2016 yılında ise Hakan Hücum “Büst” filmiyle yarışmanın kazananı oldu ancak sağlık sorunları nedeniyle festival kişisel katılım gösteremedi.
Geçen sene 300’den fazla başvurunun yapıldığı yarışmanın bu sene düzenlenecek olan dördüncüsüne yine yoğun bir ilgi bekleniyor.
Seattle sinema camiasının önde gelen isimlerinden oluşacak yarışma jürisi finale kalan filmlerin arasından kazananları belirleyecek.
Yarışma birincisi ise ulaşım ve konaklama masrafları STFF tarafından karşılanmak üzere Kasım ayında düzenlenecek festival süresince Seattle’da misafir edilecek.
Başvuru formu ve şartları hakkında daha fazla bilgi için www.stff.org adresini ziyaret edebilirsiniz.