Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon heyecanı oynanan 8 maçla başladı. Gecenin en önemli iki maçından biri olan Napoli-Liverpool karşılaşmasında İtalyan ekibi, son şampiyonu son 10 dakikada bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Dortmund ile Barcelona ise Reus'un penaltı kaçırdığı maçta 0-0 berabere kaldı. Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk hafta maçında Avusturya temsilcisi Salzburg evinde Belçika takımı Genk'i 6-2 mağlup ederek gecenin en farklı skoruna imza attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 1. hafta grup maçları bugün oynanan karşılaşmalarla başladı. E, F ,G ve H gruplarında ilk maçlar oynandı.

ALMANYA'DA SESSİZ GECE

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadeleleri başlarken ilk haftanın en önemli maçlarından birinde Borussia Dortmund ile Barcelona karşı karşıya geldi. Signal Iduna Park'ta oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı ve 90 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Ev sahibi Dortmund, 57. dakikada Marco Reus'la bir penaltı atışından yararlanamadı.

F Grubu'nda oynanan diğer maçta Inter, ecel terleri döktüğü Slavia Prag'a karşı 1 puanı son dakikada kurtardı. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçların ardından grupta 4 takım da haftaya 1 puanla başladı.

8 GOLLÜ ÇILGIN MAÇ

Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk hafta maçında Avusturya temsilcisi Salzburg evinde Belçika takımı Genk'i 6-2 mağlup ederek gecenin en farklı skoruna imza attı.

Avusturya ekibine galibiyeti getiren golleri 2, 34 ve 45. dakikalarda Haland, 36'da Hwang, 45+2'de Szoboszlai ve 62. dakikada Ulmer kaydetti.

Belçika ekibi Genk'in gollerini 40. dakikada Lucimi ve 52. dakikada eski Trabzonsporlu Bongonda'nın asistinde Samatta attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Salzburg, Genk'i 6-2 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrıldı.

GECEYE DAMGA VURDU

Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonun ilk günü flaş bir skora ve üstün bir performansa sahne oldu. Avusturya temsilcisi Salzburg'un Genk'i sahasında 6-2 yendiği maçta 19 yaşındaki Erling Haland şov yaptı.

19 yaşındaki Norveçli forvet yeteneğiyle gözleri üzerine çekti. Erling Haland, Salzburg'un Genk'i 6-2 yendiği maçta hat-trick yaparak "Düşler Sahnesi"nde tarihe adını yazdırdı.

Salzburg, Erling Haland'ı 1 Ocak 2019 tarihinde Molde'den 5 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı. Norveç'in Bryne kulübünü alt yapısından yetişen genç golcü, ülkesinin gelecek vaadeden futbolcuları arasında gösteriliyor.

CHELSEA EVİNDE YIKILDI

Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk hafta maçında Chelsea ile Valencia karşı karşıya geldi.

Stamford Bridge'deki mücadelin ilk 45 dakikasında taraflar eşitliği bozamadı.

Konuk Valencia 75. dakikada Rodrigo Moreno ile üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca İspanyol ekibi, Chelsea'yi 1-0 mağlup ederek Devler Ligi'ne 3 puanla başladı.

Chelsea'de Mason Mount 16. dakikada sakatlandı ve yerini Pedro'ya bıraktı.

ZEKİ ÇELİK VE YUSUF YAZICI'YA İLK DEVLER LİGİ MAÇINDA ŞOK

Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk hafta maçında Hollanda ekibi Ajax, Fransız temsilcisi Lille'i 3-0 mağlup etti.

Lille'de milli futbolcularımız Zeki Çelik'in 90 dakika, Yusuf Yazıcı'nın son 27 dakika forma giydiği maçta Ajax'a galibiyete getiren golleri 18'de Quincy Promes, 50'de Edson Alvarez ve 62'de Nicolas Tagliafico kaydetti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 1. hafta grup maçlarında oynanan karşılaşmalar ve alınan sonuçlar şöyle:

E Grubu

Napoli - Liverpool: 2-0

Salzburg - Genk: 6-2

F Grubu

Inter - Slavia Prag: 1-1

Borussia Dortmund - Barcelona: 0-0

G Grubu

Lyon - Zenit St. Petersburg: 1-1

Benfica - RB Leipzig: 1-2

H Grubu

Ajax - Lille: 3-0

Chelsea - Valencia: 0-1