2018-19 Şampiyonlar Ligi Finali'nde iki İngiliz ekibi Liverpool ile Tottenham Madrid'de karşı karşıya geldi. Liverpool Salah ve Origi'nin golleriyle Tottenham'ı 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi 2018-2019 sezonunun şampiyonu oldu. Salah'ın penaltından attığı gol Şampiyonlar Ligi finallerinin en erken 2. golü olarak tarihe geçti.

Mücadeleyi Damir Skomina, Jure Praprotnik ve Robert Vukan hakem üçlüsü yönetti.

Mauricio Pochettino önderliğindeki Tottenham mücadeleye; Hugo Lloris, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Kieran Trippier, Danny Rose, Dele Alli, Christian Eriksen, Harry Winks, Moussa Sissoko, Son Heung-Min ve Harry Kane 11’i ile, Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool ise Alisson Becker, Virgil Van Dijk, Joel Matip, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Fabinho, Roberto Firmino, Sadio Mane ve Mohamed Salah ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Liverpool, 28. saniyede penaltı kazandı. Topun başına gelen Mohamed Salah, 2. dakikada golü attı ve Liverpool maça golle başladı.

TARİHE GEÇTİ

Opta verilerine göre Mohamed Salah, Paolo Maldini'nin 2005'te Milan formasıyla Liverpool filelerine 50. saniyede gönderdiği golden sonra Şampiyonlar Ligi finallerinin en erken golünü kaydetti.

Oyuna sonradan dahil olan Origi, 87. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçerken Tottenham'ın son bölümdeki baskısı da gol getirmedi. Liverpool, karşılaşmayı 2-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.