UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile Real Madrid mücadelesi oynandı. Paris'teki Stade de France Stadı'nda oynanan maçın hakemliğini Clement Turpin yaptı.

Maçta ilk yarı 0-0 skoruyla tamamlandı.

GOL 59. DAKİKADA GELDİ

2. yarıda arka direkte boş pozisyonda bulunan Vinicius Junior, buluştuğu topu boş ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın kalan bölümünde Liverpool'un yakaladığı birçok net pozisyonda sahneye çıkan Real Madrid file bekçisi Thibaut Courtois, İngiliz takımının beraberliği yakalamasına izin vermedi ve İspanya temsilcisi, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak şampiyonluğu elde etti.

Real Madrid böylece 14. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasını müzesine götürmüş oldu.

BAŞLAMA SAATİ ERTELENDİ

Türkiye saati ile 22:00'de başlayacak maç 36 dakikalık rötarla başladı.

Şehirdeki trafik nedeniyle pek çok futbolsever maça yetişemedi. Bu nedenle maçın geç başlatılmasına karar verildi. Buna göre maçın ilk başta 15 dakika rötarlı olarak 22:15'te başlayacağı bildirildi.

İKİ ERTELEME DAHA

Şampiyonlar ligi final maçının başlama saati olarak önce 22:30, sonra 22:36 duyuruldu. Maç 36 dakikalık gecikmeyle başladı.

FATİH TERİM MAÇI YORUMLADI

Spiker Gökhan Abdik'in anlattığı dev maçı Fatih Terim de yorumladı

Galatasaray'ın ve Türk futbolunun efsane teknik direktörü Fatih Terim, Liverpool - Real Madrid maçında canlı yayında yorumlarını paylaştı.

ANCELOTTİ TARİHE GEÇTİ

Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, kariyerinde 5 kez Şampiyonlar Ligi finali oynamış oldu. İtalyan teknik adam, Devler Ligi kupasını en çok kazanan (4) isim olarak tarihe geçti. Daha önce Milan (2003, 2007) ve Real Madrid (2014,22)'de kupa başarısı yakalamıştı.

KARİM BENZEMA DİKKAT ÇEKTİ

Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu, Fransız yıldız Karim Benzema oldu.

Grup aşamasında 5 gol atan Benzema, eleme turlarından itibaren daha fazla sorumluluk üstlenerek takımını sırtladı.

Son 16 turu ve yarı finalde 3'er, çeyrek finalde 4 kez ağları havalandıran 34 yaşındaki Benzema, toplamda 15 golle krallık yarışında en yakın rakibi Bayern Münihli Robert Lewandowski'nin 2 gol önünde yer aldı.

Madrid ekibinde Rodrygo 5, Vinicius Junior 4, Toni Kroos 2, David Alaba ve Marco Asensio birer gol kaydetti.

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOL

12 maçta 8 galibiyet, 4 mağlubiyet alan Real Madrid, bu maçlarda rakip filelere 28 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

Real Madrid, D Grubu'nda İtalya'nın Inter, Moldova'nın Sheriff ve Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımlarıyla mücadele etti.

Grubunu 15 puanla lider tamamlayan Real Madrid, son 16 turunda Fransa'dan Paris Saint-Germain (PSG), çeyrek finalde İngiltere'den Chelsea, yarı finalde ise yine İngiltere'den Manchester City'yi eleyerek final bileti almayı başardı.

İspanya temsilcisinin Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon kaybettiği takımlar, grup aşamasında Sheriff, son 16 turu ilk maçında PSG, çeyrek final rövanşında Chelsea ve yarı final ilk maçında Manchester City oldu.