1. Nolu Sağlık Ocağı ve İlçe Kaymakamlığı konutu yanındaki Hazine'ye ait olan yerde yaptırılan yeni binasına taşınan Anaokulu, dün düzenlen törenle hizmete girdi. Törene, ilçe Kaymakamı Cahit Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Okul Müdürü Ayhan Çiçek, Okul Aile Birliği Başkanı Sinem Suadiye, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul Aile Birliği tarafından okul yararına, okul bahçesinde düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü. Kermeste sergilenen yerel ürünler kısa bir sürede tüketildi. Açılış töreninde, minik öğrenciler davetlileri koro halinde söyledikleri güzel şarkılarıyla karşıladı. Programı okul öğretmenlerinden Eda Kara Erol sundu. Yeni okulda, 5 derslik, 10 şube, geniş bahçe, park alanı, kum havuzu, oyun alanı ve yeşil alan bulunuyor.

DR. CAHİT ÇELİK'E TEŞEKKÜR

Okul müdürü Ayhan Çiçek “Okulumuzun yapımında emeği geçen başta ilçe Kaymakamımız Sayın Dr. Cahit Çelik’e ve ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Hilmi Kapo’ya şükranlarımızı sunarım. Heyecanla beklediğimiz bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız ve açılışa katıldığınız için hepinize teşekkür ederim “ dedi.

Törende konuşan ilçe kaymakamı Çelik, “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır" dedi ve ekledi: "Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.

TEMEL EĞİTİM BAŞLANGICI

Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır. Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır.

EĞİTİM ÜÇGENİ

Erken çocukluk dönemindeki gelişmelerle, okul öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır. Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir. “

SAMANDAĞ KAYMAKAMI'NIN RİCASI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kapo ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Sayın kaymakamım, değerli meslektaşlarım, kıymetli misafirler ve sevgili öğrenciler. Bugün okulumuzun açılışını ve kermesi birlikte yapıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz programa hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli misafirler bu güzel Ana okulunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle İlçe Kaymakamımız Dr. Cahit Çelik’e İl Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Karahan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak bu eserin buraya yapılmasında katkım olduysa kendimi mutlu addediyorum. Değerli misafirler hanımefendiler beyefendiler sevgili öğrencilerimiz daha önce diğer binada sığıntı emanetçi gibi duruyorlardı. Eğitim öğretime çok da uygun olmayan bir bina idi. Yavrularımızın koşup oynayacak bir oyun alanları dahi yoktu. Bu nedenle kaymakam beyin de ricası ile (doğrusu da zaten böyle olmasıdır) 75.yıl anaokulunda okuyan öğrencilerimize bu binayı tahsis ettik. Ayrıca yeni okul binamıza güzel bir isin bulduğumuz kanaitindeyim. Fatımatüz Zehra Anaokulu ismi isim babası olarak Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederiz.

İSİM BABASI

Çünkü isim fikri kendisine aittir. Okulumuz Samandağ’ıma ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Çok kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler 2014 yılında 2 olan anaokulu sayısını 4’e çıkardık. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi bazı illerde zorunlu olacak. Büyük bir ihtimalle Hatay bu illerden birisi olacak. Biz Samandağ Milli Eğitim olarak buna hazırız. Eğitimin anasınıfında başladığını düşünerek yatırımlarımızı ve programlarımızı buna göre yaptık. İlçemizde 30 Eylül 2017 itibari ile 54 ayını tamamlamış 2337 çocuk bulunmaktadır. Bu öğrencileri 4 bağımsız anaokulu, 44 ilk-orta derecedeki bünyesinde bulunan 63 derslikte (126 Şube yapmaktadır) eğitim öğretim göreceklerdir. Böylece şube başına 19 öğrenci düşmektedir. Bu da çok güzel bir rakamdır. Biz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il merkez ilçede olmak üzere (arsa bulursak) Mızraklı, Tekebaşı, Tomruksuyu Mağaracık Mahallelerinde l’er Bağımsız Anaokulu yapmayı planlıyoruz.

Okulumuzun hayırlı olması dileğiyle teşriflerinizden dolayı herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.“ Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Protokol üyeleri tarafından derslikler gezildi. İlçe kaymakamı Çelik, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı.