Türkiye’nin birliğine kasteden ihanet çetesi bu defa Beşiktaş-Bursa maçında görevli çevik kuvvete bombalı araçlarla saldırdı. Saldırıya tanık olan polis “Bursasporlular için trafik kesilmeseydi bilanço daha ağır olabilirdi, 38 yerine 138 olacaktı” dedi.

İstanbul dün gece kâbusu yaşadı. Haftalardır sahnelenen ekonomik tuzağı dün bombalı saldırı izledi. Beşiktaş-Bursaspor maçını hedef alan hainler saat 22.29’da, 45 saniye arayla Vodafone Arena yakınlarında iki ayrı terör saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda 30’si polis 38 kişi şehit oldu. 14’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 155 kişi yaralandı.

Hainler maçın bitiminde, taraftarın stadı terk etmesini bekledi. Maksatları daha çok polisin hayatını kaybetmesiydi. Saat 22.29’da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlendi.

İlk saldırı “Beleştepe” olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşti. İkinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana geldi.

Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı.

Anadolu yakasından bile duyulan patlamaların ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ saldırının ardından ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını belirterek, 106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini söyledi. Akdağ “Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20’si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat hâlinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3’ünün durumu oldukça ciddi” diye konuştu.

DAHA VAHİM OLABİLİRDİ

Patlamanın, Bursaspor taraftarlarının stadyumdan çıkarıldıktan çok kısa süre sonra yaşanması bilançonun daha da ağır olmasını önledi.

ŞEHİT SAYIMIZ 38 DEĞİL 138 OLABİLİRDİ

Terör saldırısının göbeğindeki bir polis şunları kaydetti: Ben spor polisiyim. O sırada Bursaspor taraftarını tahliye etmek için trafiği kesmiştik. Bu sebeple bombalı araç bizim bulunduğumuz bölgeden 150 metre geride kaldı. Eğer trafik normal seyrinde ilerleseydi, yani kesilmemiş olsaydı, bombalı araç, Spor Şubesi’nden 10’ar kişilik 6 ekip, Çevik Kuvvetten de bir o kadar arkadaşımızın ortasında patlayacaktı. Şehit sayısı 38 yerine -Allah korusun- 138 olacaktı.

14 KİŞİYE GÖZALTI

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatan ve konuya ilişkin 6 savcı görevlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da eyleme iştirak ettikleri değerlendirilen 13 kişinin gözaltına alındığı bildirdi. Başsavcılık şüpheli ile terörü meşru gösteren, terörle mücadele edenleri hedef gösteren haber, yorum ve paylaşımlarda bulunan 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ekipler, bölgede olay yeri incelemesi ve yol temizlik çalışması gerçekleştirdi. Patlama dolayısıyla oluşan çukur da kapattı. Çalışmanın ardından Dolmabahçe, Dolmabahçe Gazhane ve Meclis-i Mebusan caddelerinde trafik akışı sağlandı. Beşiktaş Vodafone Arena’nın çevresi vinç yardımıyla dev Türk bayraklarıyla donatıldı.

400 KİLO PATLAYICI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıda en az 300-400 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi. Kurtulmuş “Doğrudan doğruya hedef polis teşkilatımızdır. Büyük bir çukur açılmış ve araba yok ortada, paramparça olmuş. Maçka Parkı’nda da polis diğer şahsa dur dediği anda 4 polis ve sivil vatandaşımız şehit oluyor. Çok haince, alçakça bir saldırı” dedi. Kurtulmuş, saldırıyı hangi terör örgütünün gerçekleştirdiği konusunda ise, “Oklar PKK’yı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde terör örgütü PKK yine işin içinden sıyrıldı. Saldırıyı TAK üstlendi.

Türkiye