Üsküdar'da iddiaya göre; yurt yapmak istediği bir apartmanın yüzde 75'ini satın alan Süleymancılar tarikatına bağlı Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak apartmanı mühürletti. Yaklaşık 30 yıldır binada yaşayan 62 yaşındaki Lale Aydın, hukuki süreç devam ederken yıkım kararı alınmasıyla birlikte kendilerine tebligat bile yapılmadan sokağa atıldıklarını öne sürdü.

"EVRAKTA SAHTECİLİK YAPTI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Konuyu FOX haber ana haber bülteninde yayınlayan Fatih Portakal'a dernek yöneticilerinden itiraz geldi. Yapılan açıklamada Lale Aydın'ın evrakta sahtecilik yaptığı iddia edilerek, kendisi hakkında suç duyusunda bulunulduğu belirtiliyor.

Açıklamanın söz konusu bölümünde "Lale Aydın, kardeşlerinin dairelerinin yüksek fiyata satın alınması üzerine bağışladığı daireyi geri almak istemiştir. Başkanı olduğu Dernek tarafından bu talebi kabul edilmeyince Dernek yönetim kurulu üyelerinin imzalarını taklit etmek suretiyle daireyi geri almaya çalışmıştır. Bu sahtecilik girişimi başkanı olduğu Derneğin yönetim kurulu tarafından suç duyurusunda bulunulmak suretiyle adli makamlara intikal ettirilmiştir." ifadelerine yer veriliyor.

"DERNEĞİMİZ MAĞDUR EDİLMİŞTİR"

Binaya ait çürük raporlarını da paylaşan dernek yönetimi binada yaşayanların asıl kendilerini mağdur ettiğini belirterek "Bu amaçları gerçekleştirmek üzere yüksek meblağlar ödeyerek satın almış olduğumuz dairelerin bulunduğu binanın riskli yapı olarak tespit edilmesi, tahliye ve yıkımına karar verilerek binanın mühürlenmesi, metruk halde bulunan dairelerimizin kimliği belirsiz kişilerce yağmalanması, adli ve idari makamların gözetiminde yürütülen bu süreçlerin uzaması Derneğimizi mağdur etmiştir. Bütün bu sebeplerle esasen Lale AYDIN mağdur edilmemiş, bizzat kendisi tarafından Derneğimiz mağdur edilmiştir." dedi.

Çengelköy Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz hakkında yapılmış olan haberleri büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettik. Başından sonuna kadar idari makamlar ve yargı organlarının gözetim ve denetiminde olan ve Derneğimizin ağır mağduriyetler yaşadığı bu sürecin, Derneğimizi karalayarak ve üyelerimize olmadık iftiralar atılarak kamuoyuna sunulması üzerine, sürece dair yalın gerçeklerin kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı hissedilmiştir.

Lale AYDIN, habere konu binada kendisine ait olan dairesini ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanmak istediğini belirterek, Derneğimize müracaat etmiştir. Bunun üzerine Derneğimizce, aynı binada bulunan ilgili şahsın kardeşlerine ait olan 3 daire yüksek meblağlar ödenerek satın alınmıştır. ŞAHIS, KENDİSİNE AİT DAİREYİ, AYNI ZAMANDA BAŞKANI OLDUĞU HÜSEYİN-LALE AYDIN EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ'NE BAĞIŞLAMIŞTIR. BAHSE KONU DAİRE HALEN ŞAHSIN BAŞKANI OLDUĞU DERNEK ADINA TAPUDA KAYITLIDIR. DOLAYISIYLA ŞAHSIN DAİRESİNİN ZORLA ALINMASI VE DAİREDEN ZORLA ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

İki Dernek arasında yapılan mutabakat neticesinde bina, ihtiyaç sahibi öğrencilerin barınma ihtiyaçlarında kullanılmak üzere tadil edilmek istenmiştir. Ancak, resmi makamlarca yapılan teknik araştırma ve analizlerde binanın riskli olduğu tespit edilmiş, tahliye ve yıkımına karar verilerek bina mühürlenmiştir. BİNANIN RİSKLİ YAPI OLARAK TESCİL EDİLMESİNDE DERNEĞİMİZİN HERHANGİ BİR GİRİŞİMİ VEYA TASARRUFU SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. AYRICA DERNEĞİMİZ TARAFINDAN BİNANIN CAMLARININ VE MERDİVENLERİNİN KIRILDIĞI, KALORİFERLERİNİN VE KABLOLARININ SÖKÜLDÜĞÜ İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA OLUP, BUNLARIN YAPILMASI SURETİYLE BİR BİNAYA RİSKLİ YAPI RAPORU VERİLEMEYECEĞİ DE AŞİKARDIR.

Lale AYDIN, kardeşlerinin dairelerinin yüksek fiyata satın alınması üzerine bağışladığı daireyi geri almak istemiştir. Başkanı olduğu Dernek tarafından bu talebi kabul edilmeyince Dernek yönetim kurulu üyelerinin İMZALARINI TAKLİT ETMEK SURETİYLE daireyi geri almaya çalışmıştır. Bu SAHTECİLİK girişimi başkanı olduğu Derneğin yönetim kurulu tarafından suç duyurusunda bulunulmak suretiyle adli makamlara intikal ettirilmiştir.

TÜM BU KÖTÜ NİYETLİ YAKLAŞIMA RAĞMEN; DERNEĞİMİZ TARAFINDAN SÖZ KONUSU DAİRENİN PİYASADAKİ RAYİÇ BEDELİ ÜZERİNDEN SATIN ALINMASI VEYA BAŞKA BİR BİNADA MUADİL BİR DAİRE VERİLMESİNE İLİŞKİN NOTER KANALIYLA İHTARNAME GÖNDERMEK SURETİYLE YAPTIĞIMIZ TEKLİFLERİMİZ ŞAHIS TARAFINDAN KABUL EDİLMEMİŞTİR.

Bu iyiniyetli yaklaşımlarımıza rağmen şahıs tarafından mağduriyet algısı oluşturmak için ulusal basın vasıtasıyla birçok iftira ve isnatta bulunulmuştur.

Derneğimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçları gerçekleştirmek üzere yüksek meblağlar ödeyerek satın almış olduğumuz dairelerin bulunduğu binanın riskli yapı olarak tespit edilmesi, tahliye ve yıkımına karar verilerek binanın mühürlenmesi, metruk halde bulunan dairelerimizin kimliği belirsiz kişilerce yağmalanması, adli ve idari makamların gözetiminde yürütülen bu süreçlerin uzaması Derneğimizi mağdur etmiştir.

Bütün bu sebeplerle esasen Lale AYDIN mağdur edilmemiş, bizzat kendisi tarafından Derneğimiz mağdur edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çengelköy Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği