Bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, kiralık lüks otomobil kullanan E.Y.A. ile eşi S.M.A.'nın sahte TL ve dolar ile akıllı telefon satın aldıklarını belirledi.

KENDİLERİNİ ZENGİN OLARAK TANITTILAR
Telefon satan işyerlerine lüks otomobille gidip kendilerini zengin olarak tanıtarak güven kazanan E.Y.A. ile S.M.A.'nın bu zamana kadar 15 kişiyi dolandırdığını belirleyen polis, şüpheli çiftin Merkez Nilüfer İlçesi'nde kiraladıkları rezidansa savcılıktan alınan izin ile baskın yaptı.

SAHTE PARALARI BALKONDAN ATTILAR
Kapıyı koçbaşı kullanarak kırıp içeri giren polis, yanlarında bulunan sahte dolar ve TL'leri balkondan atmaya çalışan E.Y.A. ve S.M.A.'yı yakaladı. Binanın bahçesinde yapılan aramada ise sahte olduğu tespit edilen 7 bin TL ile 600 dolar bulundu.

"ZENGİN HAVASI VERİYORUZ ONLAR DA BİZE GÜVENİYOR"
Dolandırdıkları kişiler tarafından teşhis edilen şüpheliler emniyette verdikleri ifadede "Bursa'da akıllı telefon satan işyerlerine lüks araç ile gidiyoruz. Zengin havası veriyoruz. Onlar da bize inanıyor ve güveniyor. Aldığımız telefon karşılığında verdiğimiz paranın sahte olduğunu düşünemiyorlar. Fakat sonunda yakalandık." dedi.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR
İfadeleri alınan zanlılar 'Dolandırıcılık' suçundan çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece denetimli serbestlik koşulu ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.