Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Portekiz'in başkenti Lizbon'da 53 Avrupa ve Asya ülkesinin belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen 4. ASEM Topiantısı'na damgasım vurdu. 12 Mart'ta Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Türk konsolosluğuna sokturmayan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb'a unutamayacağı bir ders verdi. Abutaleb, AB'nin özgürlüklerinden bahsetmek istediği sırada araya giren Şahin, Bakan Kaya'nın 12 Mart geecesi Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde yaşadıklarını hatırlattı. Bunun AB'nin kuruluş felsefesine aykın olduğunu söyleyen Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde "önce insan" diyerek yola çıktıklarını, AB kriterlerini insan hakları ve demokrasiyi çok önemli bulduklarını anlattı.

UTANDI KAÇTI
Yasaklarla mücadele ettiklerini, başörtüsü gibi birçok konuda özgürlük getirdiklerini ifade eden Şahin, "Bunun için kendi içimizde bir mücadele verdik. Parlamentoda bugün başı açık, başı kapalı kadın parlamenterlerimiz var" diye konuştu.Şahin'in sözleri üzerine Aboutaleb, toplantı salonundan ayrıldı.

VUR EMRİ VERMİŞTİ

Aboutaleb, 12 Mart'ta Kayanın Türkiye'nin Rotterdam Konsolosluğuma sokulmamasıyla ilgili "Bir sürü koruma vardı. Özel birimlerimizi gönderdik. Ates açma izni de vermiştim" açıklamasını yapmıştı.