GÜNDEM
22 Mayıs 2022 17:38
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2022 17:42
Sağlık Bakanı'ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği hastalığı hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Koca, sosyal medya hesabı üzerinden "kamuoyu müsterih olmalı" mesajı vererek "Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır." ifadelerini kullandı.
Bakan Koca maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:
"Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır."
Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda KAMUOYU MÜSTERİH OLMALI: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) May 22, 2022
Kaynak : İstiklal Haber Merkezi
Yorumlar