İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pist üzerinde çukur oluşunca onarım yapma süresinde uçaklar 20 dakika iniş ve kalkış yapamadı.

Hava Trafik Kontrol Merkezi pilotlara, "Taş var pist üzerinde çukur oluşmuş yama yapıyorlar" bilgilendirmesinde bulundu. Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, tek pisti olan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın pistinde zaman zaman sorun yaşanıyor. Bu sürede onarım çalışmaları nedeniyle uçaklar iniş ve kalkış yapamıyor. Havada tur atan uçaklar pistin onarım için bekliyor. Bugün 19:05 sıralarında da aynı sıkıntı yaşandı.

"TAŞ VAR PİST ÜZERİNDE ÇUKUR OLUŞMUŞ"

Sabiha Gökçen Havalimanı Kontrol Merkezi pilotlara,"Taş var pist üzerinde çukur oluşmuş yama yapıyorlar. O yüzden uzun sürüyor. Pist üzerinde sıkıntılar olduğunu belirtti meydan otoritesi 20 dakikalık çalışma yapacaklar" bilgilendirmesinde bulunarak pistin kapandığını duyurdu.

NOTAM'lanan pist nedeniyle saat 19:05 ile 19:20 arasında uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş kalkış yapamadı. Sabiha Gökçen'e iniş yapacak uçaklar da havada tur atmak zorunda kalırken kalkış yapacaklarda pist başında bekledi. Pistteki onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra uçakların iniş ve kalkışı yeniden başladı.