Amerikalı aktrisler ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein'nın, cinsel tacizi ve saldırı iddialarını anlatırken, Rusya'daki iki güzellik kraliçesi, Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'nin benzer skandalların o ülkede olmasını önlediğini söyledi.

Moscow Times gazetesin de yer alna habere göre,Rusya'nın 2017 güzellik kraliçesi, Polina Popova yarışmanın ikinci olan Ksenia Alexandrova, Putin'e övgüde bulundu.

Alexandrova, "Bu durumların Rusya'da gerçekleşemeyeceğine inanıyorum ve bunun için Vladimir Putin'e ve politikasına teşekkür etmeliyiz" dedi. "Ülkemizde böyle vakaların olması çok nadir görülüyor."Şeklinde sözlerine devam etti.

Güzellik kraliçelerinin bu yorumlarına karşı çıkan bazı haber yorumlarına göre Rusya'da her yıl 14.000 kadın aile içi şiddet nedeniyle öldürülüyor. ve 2013'te Rus mahkemeleri, 4.700'den fazla tecavüz suçundan mahkum edildi.

Rusya'daki tek cinsel saldırı merkezi, kapılarını açık tutmak için sürekli bağış topluyor ve kadınları yaşadıkları konusunda çikayetçi olmak için ikna etmeye çalışıyor.

Putin ayrıca bazı kadın dernekleri tarafından, kadın düşmanı olmakla suçlanıyor. Putin Haziran ayında bir film yapımcısı'na: "Ben kadın değilim, bu yüzden kötü günlerim yok" dedi. Bu söz üzerine, köşe yazarı Svetlana Feoktistova Rusya'daki "kadın karşıtı kültürü ele aldı." Ünlü Rus yazar Svetlana Feoktistova Putin'in bu espirpsine sonra adeta savaş açtı. Kadınları tepki göstermeye çağırdı. Ünlü yazar Feoktistova CNBC'ye yaptığı açıklamada: "Erkekler sırf şaka olsun diye, kadınlara karşı, hakaret içeren ifadeleri kullanıyor, cinsel tacizde bulunuyor ve kirli şakalar yapıyor,bu kabul edelemez bir şey" Dedi.