Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, "Rusya ile Türkiye arasında yeniden gelişecek olan ticari süreçte esnafımızın, çiftçimizin büyük kazançlar elde edeceğine inanıyoruz." dedi.

Akbaş, Rusya ile yaşanan krizden sebze üreticilerinin olumsuz etkilendiğini fakat ülke menfaatlerinin ticaretin önüne geçtiğini ifade etti.

Rusya'nın Türkiye için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Akbaş, özellikle Antalya bölgesinde seralarda yetiştirilen domatesin büyük bir kısmının bu ülkeye ihraç edildiğini hatırlattı.

Esnafın geçen yılki zararını bu yıl telafi edeceğini ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:

"Rusya pazarı olmayınca birçok ürün iç piyasaya sürüldü ve bu durum da fiyatların düşmesine neden oldu. Birçok üreticimiz ürününü satamayınca fabrikalara verdi. İnanıyorum ki bu sıkıntılar aşıldı, geçen yılki zarar bu yıl yaşanmayacak. Bizler esnaf olarak komşularımızla ilişkilerimizin daha iyi olmasını istiyoruz. İlişkileri iyi olan ülkenin esnafı, insanı ve tüccarı da para kazanır. Bizler bu yıl zarar ettik ancak ülkemizin almış olduğu kararların arkasındayız. Yeni başlayan süreç bu zararı kapatacaktır. Ticarette geri getirisi vardır. Ülke ilişkilerinde geri getirisi yoktur. Son gelişmelerden gayet memnunuz. Rusya ile Türkiye arasında yeniden gelişecek olan ticari süreçte esnafımızın, çiftçimizin büyük kazançlar elde edeceğine inanıyoruz."