Rus uçaklarının attığı varil bombası ile bölgede 68 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Hatay'daki hastanelere getirilen yaralılardan ikisi de öldü. Saldırıda 133 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Muhalif çevrelerin verdiği bilgiye göre, dün saat 14.00 sıralarında Rusya'ya ait iki savaş uçağı kasabanın üzerinden uçarken, biri pazar yerine ve mahkeme binasına dört varil bombası attı. Söz konusu bina aynı zamanda cezaevi olarak kullanılıyordu. Saldırı sonrası yıkılan binaların altında kalanları çıkarmak için halk seferber oldu.

Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtilirken, bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralılardan dokuzu Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Buradan ambulanslarla Hatay'daki çeşitli hastanelerde götürülen yaralılardan ikisinin hayatını kaybettiği, iki kişinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Hatay'da ölen iki kişiyle birlikte ölü sayısının 70'e çıktığı belirtilirken, halen enkaz altında insanların bulunduğu, bu nedenle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.