Rus kozmonot Anton Shkaplerov Rus haber Ajansı TASS'a verdiği demeçte, “Bilim adamları üzerinde çalışılıyor ancak büyük olasılıkla herhangi bir tehlike oluşturmuyor” dedi.

Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan uzay yürüyüşleri sırasında istasyonun dış yüzeyinden pamuklu çubuklarla örnek aldılar. Özellikle, motorun çalışması esnasında boşaltılan yakıt atığı birikimlerinin olduğu bölgelerden örnek alan kozmonotlar bunları incelenmek üzere Dünya’ya gönderdi.

Rus kozmonot açıklamasında "Şimdi, bu pamuklu kulak çubukları ISS modülünün başlatılması sırasında yok olan bakterileri ortaya çıkardığı meydana çıktı. Bakteriler muhtemelen dış uzaydan geldi ve ISS modülünün dış yüzeyi boyunca yerleşti. Bakteriler inceleniyor ve şu ana kadar herhangi bir tehlike oluşmadı” dedi.

Bazı karasal bakteriler, uzay istasyonunun dış yüzeyinde hayatta kalabilse de üç yıldır uzay boşluğunda - eksi 150 ° C'den artı 150 ° C'ye kadar sıcaklıklara kadar dayandılar.

Bakteriler, uzayı incelemek için incelemek için uzun süre ISS'ye yerleştirilen çeşitli malzemelerle birlikte tablet PC'lerde yanlışlıkla uzay istasyonuna getirildi ve varlığı bu şekilde fark edildi.