KKTC Cumhurbaşkanı Sözcüsü Barış Burcu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varılması durumunda, Birleşik Kıbrıs Federasyonundan resmi dillerden birinin Türkçe olacağını söyledi.

Rum lider Anastasiadis'in bu girişimini çok geç kalmış bir girişim olarak gördüğünü dile getiren Burcu, "Kıbrıs Cumhuriyeti AB Üyesi yapılırken 1960'tan gelen statüde Türkçenin Resmi bir dil olduğu konusunda anlaşmalara geçmesi gerekiyordu.

Bu yönde çok geç kalınmış bir adım netice itibarı ile güzel Türkçemiz AB nin resmi dili haline dönüşecekse bunun kullanılmasından herkes yararlanacaktır" ifadelerini kullandı.

MÜZAKERELER İYİ YÖNDE İLERLİYOR

KKTC Cumhurbaşkanı Sözcüsü Barış Burcu Kıbrıs'ta devam eden müzakerelerde zorluklar olsa da ilerlemenin iyi yönde olduğuna inandığını belirterek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis iyi niyetle enerjik bir biçimde Müzakere sürecini sürdürdüklerini kaydetti.

Kıbrıs sorununun çözümünde dünyanın katkısının ve ilgisinin gerekli olduğunu vurgulayan Burcu, "Adada 53 yıldır çözülemeyen bir sorun var. Birleşmiş MilletlerGüvenlik Konseyi her altı ayda bir karar alıp BM askerlerinin yeniden görevlendirilmesi için toplanıyorlar.

Sırf bunun için 105 kez oturum yapılmış. Sorunun çözümünde dünyanın ilgisini ve desteğini hem teknik anlamda hem de finansal seviyede almamız gerekir” değerlendirmesinde bulundu.