Soruşturma kapsamında aynı dizide rol alan oyuncular Elçin Sangu, Kerem Bursin ve Birkan Sokullu tanık olarak dinlendi. Oyuncular ifadelerinde olay anını görmediklerini söyledi.

“Yaşamayanlar” isimli internet dizisinin oyuncusu Elit İşcan, 25 Ekim 2018 tarihinde rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un kendisine yönelik cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Şenolsun hakkında şikayetçi olmuştu. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Elit İşcan ile şüpheli Efecan Şenolsun’un ‘Yaşamayanlar’ isimli dizide birlikte rol aldıkları, 7 Haziran 2018 tarihinde Elit İşcan’ın dizi çekimleri esnasında karavanda reji ve makyaj ekibinden çalışma arkadaşlarıyla birlikte otururken, şüphelinin ‘Elit İşcan burada mı?’ diye bağırarak karavana geldiği anlatıldı.

TACİZDE BULUNUP HAKARET ETMİŞ

Müştekiyi gören şüphelinin müştekiye, ‘Allah senin belanı versin’ dediği, Elit İşcan’ın buna çok şaşırdığı, ne olduğunu sorduğunda set ekibinden ‘sarhoş’ şeklinde bir yanıt aldığı kaydedildi. Daha sonra şüpheli Efecan Şenolsun’un sahnenin hazırlanması için duvar kenarında bekleyen müşteki Elit İşcan’ın yanına geldiği, müştekinin beline sarıldığı, öpmeye çalıştığı, müştekinin şüpheliyi iterek kendisinden uzaklaştırdığı belirtildi. Bir kısım sahne çekildikten sonra yine setin hazırlandığı bir bekleme anında Efecan Şenolsun’un müşteki İşcan’ın yanına gelip arkasından sarıldığı, müştekinin şüphelinin kollarından kurtulup ayrılmak isteyip ‘git başımdan’ demesi üzerine, şüphelinin müştekiye küfür ederek hakarette bulunduğu anlatıldı.

“ARALARINDA NE GİBİ ŞEYLER GEÇTİĞİNİ BİLMİYORUM”

Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen oyuncu Kerem Bursin, aynı dizide rol aldığını söyleyerek, “Bu dizinin çekimleri tahminim Mart ile Haziran 2018 tarihleri arasında olmuştur. Benim çalışma saatlerimle Efecan Şenolsun’un rol durumları apayrı saatlerdeydi. Elit İşcan’la da bir veya iki sahne çektim. Dolayısıyla ben her ikisini hiçbir zaman bir arada görmedim. Yine onlarla birlikte aynı sahnede ya da çekim alanında birlikte olmadığım için aralarında ne gibi şeyler geçtiğini bilmiyorum. Aralarında geçen herhangi bir olaya da tanık olmadım” dedi.

“CİNSEL TACİZDE BULUNDUĞUNU GÖRMEDİM”

Tanık olarak dinlenen Birkan Sokullu, ‘Yaşamayanlar’ dizisinde rol aldığını söyleyerek, “Bu dizide müşteki ve şüpheli abi kardeşi oynuyorlardı. Bu dizide internet dizisi olması nedeniyle argo kelimeler de kullanılabiliyordu. Ben hiçbir şekilde şüpheli Efecan Şenolsun’un müştekiye yönelik hakarette bulunduğunu görmedim, duymadım, yine müştekiye yönelik cinsel tacizde bulunduğunu görmedim. Çünkü biz değişik bölümlerde rol alıyorduk. Benim rol aldığım sahnelerde hakaret ya da cinsel istismar bakımından bir şeye şahitliğim söz konusu değildir” diye konuştu.

“ÖPMEYE ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜM”

Tanık Yönetmen Asistanı Alper Aka beyanında, “Benim sette olmadığım bir çalışma günüm yoktur. Olay tarihinde de setteydim. O gün gece çekimlerimiz vardı, karavanda ben, Elit İşcan ve 2 arkadaşımız bulunuyordu. O esnada Efecan Şenolsun karavana girdi, Elit’e ‘Allah belanı versin’ deyip karavanı terk etti. Çekim yaptığımız yerde bir duvar vardı. Elit orada otururken, Efecan yanına gidip tek eliyle Elit’i belinden tutup öpmeye çalıştığını gördüm” ifadelerini kullandı.

Dinlenen tanıklardan Sanat Asistanı Meriç Bucak, “Suç tarihinde Efecan Şenolsun, müşteki Elit İşcan’a kolunu atarak sarılmaya çalıştı. Şüphelinin müştekiyi yüzünden öpmeye çalışırken de gördüm. Elit’te bir huzursuzluk olduğunu daha doğrusu tüm gece üzerinde bir huzursuzluk olduğunu hissettim” diye konuştu.

OYUNCULAR TANIK OLARAK DİNLENDİ

Oyuncular Kerem Bursin, Elçin Sangu, Selma Ergeç, Birkan Sokullu’nun da aralarında bulunduğu 15 tanığın ifadesinin alındığı, bu tanıkların olay anını görmediklerini söylediği, beyanları alınan 2 tanığın ise müşteki Elit İşcan’ın beyanlarını doğruladığı belirtildi.

17 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, şüpheli Efecan Şenolsun’un “cinsel saldırı” ve “alenen hakaret” suçlarından 7 yıl 9 ay 15 günden 17 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame gönderildiği Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Şüpheli, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.