Sivas'ta sağlık kontrolünden geçecek olan Brezilyalı futbolcu için bugün saat 16:30'da Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda imza töreni gerçekleştirilecek.

"Oldukça mutluyum, sabırsızlıkla bekliyorum"

Robinho, yaptığı ilk açıklamada, "Türkiye'ye geldiğim için oldukça mutluyum. Ailem de mutlu, benim için en önemli şey de bu. Türkiye'nin adını daha evvelden futboldaki yerini biliyoruz. Gayet mutluyuz." şeklinde konuştu. Kendisi için havalimanına gelen taraftarlara teşekkür eden Robinho, "Havanın soğuk olduğunun farkındayım ama beni beklediler. Yarını dört gözle bekliyorum." dedi.

"Roberto Carlos ve Cicinho ile konuştum"

Robinho, "Sivasspor'a gelmenizde Roberto Carlos etkili oldu mu?" sorusuna ise, "Türkiye'de birçok ünlü futbolcuyu biliyorum. Gelmeden önce Roberto Carlos ve Cicinho ile konuştum. Zaten beraber Real Madrid'de oynadık. Bana Sivas'ın, şehrin ve kulübün ne kadar büyük olduğunu anlattılar. Oldukça mutluyum, sabırsızlıkla bekliyorum." açıklamasında bulundu.

Robinho'nun maliyeti

Fanatik'in haberine göre, Sivasspor, 1.5 yıllığına anlaştığı Robinho'ya bonuslar hariç 2 milyon Euro (9.2 milyon TL) ödeyecek. 33 yaşındaki futbolcu Atletico Mineiro’da senelik 900 bin Euro (4.1 milyon TL) kazanıyordu.

Özel fesih maddesi kondu

Robinho'nun 2013’te Milan’da oynarken yaşadığı tecavüz suçlamasıyla ilgili olarak da sözleşmesine özel madde koydurduğu öğrenildi. İtalya’da bir kadına tecavüz eden 6 kişiden biri olarak suçlanarak 9 yıl hapis cezası alan Robinho, bu karara itiraz etmiş durumda. Ancak yıldız futbolcunun Sivas’ta oynayacağı dönemde bu cezası onanırsa, kulüp tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilecek.

Real Madrid’den gelen 3. isim

Robinho, daha önce Real Madrid forması giymiş ve ardından Sivasspor’a gelmiş üçüncü isim olarak tarihe geçecek. İlk olarak uzun yıllar İspanyol devinde oynayan Roberto Carlos, teknik direktör olarak Yiğido’ya ayak basmıştı. Carlos’un ardından da futbolcu olarak Cicinho, Kırmızı-Beyazlılar adına ter dökmüştü.