Galatasaray'ın sahasında Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın yönetimini eleştirdi. Dilmen, "Allah uzun ömürler versin ama Bülent yıldırım artık hakemlik falan yapmasın" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Galatasaray, kendi sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 44'üncü dakikada Onyekuru ve 55'inci dakikada Fernando kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 63'e yükselterek, Medipol Başakşehir ile puanını eşitledi ve averaj fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise 59 puanla 3'üncü sırada kaldı.

Beşiktaşlı futbolcular, hakem Bülent Yıldırım'a, golden önce kullanılan taçta topun Galatasaraylı futbolculardan çıktığını söylediler. Bülent Yıldırım'ın kararı ise değişmedi. Ünlü futbol adamı Rıdvan Dilmen, NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

Taç pozisyonu ile ilgili yorum yapmayacağını ifade eden Dilmen, "Golden 3-5 dakikaya kadar iki kadronun oynadığı oyun normaldi. Taç bizdendi, şundandı derken, Beşiktaşlı oyuncular tacı atmaya giderken, Diagne tacı kullandı. Yorum yapmayacağım, birkaç kez izlemem lazım." dedi.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde: "2 dakika 20 saniye ofsayt mı, değil mi diye bekledik. Bu pozisyonu 2 dakika 20 saniyede mi çözdünüz? Diagne yarım metre ofsayt. Kartlarda da standart yok. Bülent Yıldırım görmemiş olabilir ama Cüneyt Çakır görmeli, Atiba, Luyindama'ya dirsek attı."

ÇOK KONUŞULACAK DERBİ

"Caner Erkin'e verilen sarı kartta faul bile yok. Hakem ve VAR'ın tartışılacağı maç bekliyordum. Belhanda'nın kartı doğru ama onun dışındaki pozisyonları hakem hocaları tartışacaktır. Muhtemel Beşiktaş normal düzene dönecektir. Ljajic forvet arkasında geçecektir. Sola Güven Yalçın mı geçer göreceğiz. Ancak Beşiktaşlıların maçtan sonra çok konuşacağı bir derbi oluyor."

Maç sonu açıklamalar ise şu şekilde: "Bu maçın çok tartışılacağını bir haftadır konuşuyoruz ama saygı duyulması gereken bir konu var; Galatasaray 35 maçtır kendi sahasında yenilmiyor ve her maçı final gibi oynuyor"

TARAFTAR MÜTHİŞ BİR BASKI YAPTI

"Galatasaray taraftarı 50 bin kişiyle Beşiktaş üzerinde korkunç bir baskı yaptı. Türk futbolu hiçbir dönem hakemler açısından bu kadar kötü bir döneme denk gelmedi."

"Diagne top bizden çıkıyor diye ilk golden önce depar attı, hakem bunu test edebilmeli. Ben, pozisyondan emin olamadım. Aykut Kocaman’ın tacıyla dalga geçilmişti. Gün geldi taç atışıyla gümbürtüye gittin"

HAKEMLİK YAPMASIN

"Bülent Yıldırım'a Allah uzun ömürler versin ama artık hakemlik falan yapmasın.İlk golde yardımcı hakem görmedi. Diagne 'top bizden çıkıyor' diye depar attı. Hakem bunu test edebilmeli. Benim gördüğüm görüntülerde değdiğini görmedim. Yine de yüzde yüz emin olamadım. VAR protokolüne bu taçta girecek yakında. Etkiliyor çünkü. Galatasaray-Fenerbahçe maçında da oldu. Bülent Yıldırım’a Allah uzun ömürler versin ama artık hakemlik falan yapmasın. Muhtemelen son derbi maçıdır. Necip iki kez kartlık faul yapıyor…. Umarım hakemlik olarak sonu olur Bülent Yıldırım’ın. Hayırlısıyla bitsin bu lig. Kimse kimsenin başarısına başarısızlığına kılıf aramaması lazım. "

Caner Erkin çılgına döndü! Güneş sahaya girdi...Caner Erkin çılgına döndü! Güneş sahaya girdi...