İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları;

"Galatasaray’da kenarda sıkıntı var. Kimler rotasyonda oynayabilirdi. Karabük canlı diri takım. Galatasaray’da Sneijder gibi yaratıcı bir oyuncu yoktu. Galatasaray geçen 18 hafta içinde kazandığı maçları da bundan farklı oynamadı. Galatasaray rulet gibi oyun oynuyor. Kazansa da kazanmasa da bu normal. Özellikle deplasman performansı olarak. Teslim oluyor, direnci yok. Yoğun maç trafiği buna mazaret olamaz."

"Taraftar mutsuz. İyi top oynayan takıma gelir taraftar. Sadece ekonomik şartlarla alaklı değil bu. Galatasaray taraftarı da maçlarına gitmiyor. Puanı iyi olsa da. 50 bine oynarlardı, bu sene ortada. Oyun tatmin edici değil. Puan kaybı doğaldır. Muslera yıldız verirsek 2, Sabri 2, Carole 1, iki stoper 1. De Jong 2, Selçuk 1, Yasin 2, Josue 1, Podolski 1, Bruma biri bile zor veririm. Karşında diri takım var. Sabah akşam Galatasaray kafayla gol yiyor. Yarısından fazlasını gollerinin kafayla yemişler."

"Riekerink buna da bir çözüm bulmuyorsa, her rakip atıyor. Uzun stoperin yok, uzun bekin yok, çok formsuz iki bekin var. Sol bekinin özellikle yürüyecek hali yok. Böylesine bir tabloda bu skor normal. Muslera her zaman mucizevi oynayamaz. Gollere bir şey yapamaz. Karabük bu ligde sevimli. Hocası yakışıklı. Konsantrasyonu, Galatasaray’a göre fazlaydı. Herkes bu maçı bekliyordu şehirde. Karabük iyi, Galatasaray kötü."

"Cüneyt hoca ise artık maç yönetmiyor. İdare ediyor. Maç yönetilir, idare edilmez. İdare etmek, skora göre olmaz. Özgüveni yüksek bir hakemdi. Artık ne olduysa ona. Yasin’e pozisyon soruyor, penaltı tartışılır. O zaman profesyonel hakemlik parasının yarısını Yasin’e ver."

"Hakem doğru karar verdi. ilk golde. Devam et, neyi soruyorsun?. Karabük penaltısını verme. Hakan’ı daha erken at. O penaltıyı vermezdi. Hele oyun 0-0 olsa vermezdi. Hakemlerimiz çok kötü. Maçı da kötüleştirdi. 3 dakikalık bu maçın özeti yetmez görüntü olarak."

"Hakan Balta’yı niçin ilk pozisyonda atmazsın. 0-0 gitseydi, Karabük’ün penaltısını verir miydin? Sorum Çakır’a bu. Teknik olayları konuşamıyoruz. Hakem konuşuyoruz. Cüneyt Çakır hep bakıyor. Hocanın konsantrasyonu da yok. Bir dinlenmesi lazım. Kafasını dinlemesi lazım. Cüneyt Çakır’dan o penaltıyı vermemesini, Yasin’e pozisyonu sormamasını bekliyorum. Şampiyonlar Ligi’nde Terry’e, “Eline değdi mi?” diye sormuyorsun. 1-1 gitse 4 dakika uzatacaktı. 6 dakika uzattı."