Yurtdışından temin ettikleri uyuşturucu maddeleri İstanbul genelinde piyasaya süren (3) kişi tespit edildi. Şüphelilerin dikkat çekmemek için Esenyurt’ta bulunan bir rezidansta faaliyet gösterdiğini belirleyen ekipler, rezidanstaki lüks daireye baskın düzenledi. Narkotik köpeğinin yardımıyla, tuvalet kısmında bulunan lavabonun arka kısmında zula içerisinde (360) gram kokain, şüphelilerin kullandığı aracın bagaj kısmında satışa hazır halde (512) gram esrar ile şüphelilere ait kamyonetin kasasına vakumlu poşetler içerisinde gizlenmiş vaziyette, İzmir’e nakil edileceği tespit edilen (52) kilogram esrar bulundu.
Diğer yandan, Şile’de hayvancılıkla uğraşan Ü.K. isimli bir şahsın Şile Kervansaray Köyündeki çiftliğinde arama yapan Jandarma ekipleri, hayvanların barınması için yapılan çadırların içinde yaklaşık (4) kilogram kubar esrar ele geçirdi. Her iki operasyonda yakalanan (4) şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Bağcılar İlçesinde ikamet eden Ö.O., S.O.ve E.U. isimli şahısların yurtdışından temin ettikleri uyuşturucu maddeleri İstanbul genelinde pazarladıkları ve İzmir’e nakil edecekleri bilgisini alan Jandarma ekipleri, aylar süren fiziki takip neticesinde uyuşturucuların Esenyurt’ta bulunan bir rezidansta gizlendiğini tespit etti. Rezidansta bulunan lüks daireye baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, narkotik köpeğinin de yardımıyla tuvalette bulunan lavabonun arka kısmına zulalanmış (360) gram kokain maddesi, (1) adet 9 mm. çapında tabanca ile bu tabancaya ait (6) adet fişek ile şüphelilerden S.O.’nun aracının bagaj kısmında satışa hazır halde (512) gram esrar buldu.
KAMYONETİN KASASINDAN 52 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ÇIKTI
Aralıksız olarak operasyonlara devam eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, bu evde ve şüphelilere ait arabada bulunan kokain ve esrar maddesinin ardından yapılan istihbarı çalışmalar ve şüphelilerin sorguları neticesinde; Bağcılar İlçesinde depolamış olan uyuşturucu maddenin İzmir’e nakil edileceği bilgisini aldı. Tüm kaçış güzergâhlarını kontrol altına alan Jandarma ekipleri düzenlediği operasyonla, kamyonetin kasasına gizlenmiş vaziyette (52) kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Şüpheli Ö.O., S.O.ve E.U., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DEVAM
Uyuşturucu ile mücadeleye taviz vermeden kararlılıkla devam eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ayrıca, Şile’de hayvancılıkla uğraşan Ü.K. isimli bir şahsın Şile Kervansaray Köyündeki çiftliğinde arama yaptı. Aramada, hayvanların barınması için yapılan çadırların içinde yaklaşık (4) kilogram kubar esrar ele geçirilirdi. Ü.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.