Kuruluşu 1840’lara dayanan PTT’ye Ankara’da ‘rakip’ çıktı. Türkiye genelinde PTT logosu taşıyan birçok bayi ve bölge müdürlüğü açıldı. Bu merkezlerde, su, elektrik, telefon paralarının tahsilatı yapıldı. PTT, konuyu yargıya taşıdı.

Mahkeme, PTT logosu taşıyan tüm tabela ve tanıtım araçlarının toplatılıp imhasına karar verdi. Yargıtay da bu kararı onadı.

Kısa adı PTT olan Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş, yetkilileri bir süre önce, ‘PTT Ofisi’ adı taşıyan tahsilat merkezlerinin açıldığını, internette bu ismi taşıyan sitelerin kurulduğunu fark etti. Konu ile ilgili ön araştırmalar yapıldıktan sonra, olay yargıya taşındı.

DAVA İKİ YIL ÖNCE AÇILDI

İki yıl önce, İstanbul Anadolu 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açıldı. Davalı tarafta ise, Ankara’da bulunan Pratik Telekom Tahsilat Ofisi şirketi yer aldı. PTT avukatları, marka haklarına tecavüz edildiğini, haksız rekabetin tespit edilmesi ve mahkemeden bu durumun önüne geçilmesini istedi.

O SİTELERİN ADI VERİLDİ

Mahkemeye sunulan belgeler arasında, ‘PTT Ofisi’ ismi taşıyan bayilerin tabelaları ile bu adla açılan internet siteleri ile ilgili bilgiler yer aldı. Dava başvuru dosyasında, PTT ismi taşıyan sitelerin ise ‘pttkurumsal.com’, ‘www.pttabank.com’, ‘www.pratiksube.com’ ve ‘www.pttofisi.com’ olduğu belirtildi.

Kaynak: Hürriyet