İÇ Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan
Karatay, Kayseri'de katıldığı Kitap Fuarı'nda, "En sağlıklı et
pastırmadır. Pastırma ve sucuk doğal olarak yapıldığı zaman çok
önemlidir. Pastırma çiğ olarak bol tüketilebilir"
dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Kitap
Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr.
Canan Karatay, sevenleri ile buluştu. Hastalıkların temelinde
yanlış beslenme ve yaşam biçiminin bozulması olduğunu belirten
Prof.Dr. Karatay, her türlü kanser, şeker hastalığı, tansiyon,
alzheimer, depresyon, unutkanlık ve bağışıklık sisteminin çökmesi
gibi hastalıkların temelinde yanlış beslenme olduğunu söyledi.
Prof.Dr. Karatay, "Yanlış beslenme sonucu vücudumuzda çıkan bir
reaksiyonlar ortaya çıktı. Mineraller meyvelerden ve topraktan yok
olduğu zaman hastalıklar artıyor. Çünkü bizim vücudumuzu
gençleştiren, güçlendiren ve mikroplarla savaşımızı sağlayan
hücrelerimizde hiçbir canlanma olmuyor" dedi.
"2 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ŞEKER VERDİĞİNİZ ZAMAN KALP HASTASI
OLUYOR"
Prof. Dr. Canan Karatay, kalp hastalığının 31
yıl içinde yüzde 400, kronik bronşitin yüzde 800, astım
hastalığı yüzde 4 bin arttığını belirtirken, "Amerikan Kalp
Derneği 2 yaşına kadar olan çocuklara şeker verilmeyeceğini
söylüyor. 2 yaşından küçük çocuklara şeker verdiğiniz zaman ileride
kalp hastası oluyorlar. Dünya Sağlık Örgütü de şekere karşı çok
büyük savaş açtı. Yediğimiz, içtiğimiz bütün şekerler kan
şekerimizi yükseltiyor. Bu yükselirken vücudumuzun her hücresi için
toksit olduğunu gördük. Vücudumuz sizden, benden akıllıdır.
Organizma kendini korur. 'O ilacı aldığımda hastalanmayacağım'
demek hikaye. İlaçlar bizi hiçbir hastalıktan korumaz. Vücuda
fırsat verirsek o kendini korur" diye konuştu.
"PASTIRMA ÇİĞ OLARAK BOL BOL TÜKETİLEBİLİR"
Et konusuna değinen Prof.Dr. Karatay, "En sağlıklı et
pastırmadır. Pastırma ve sucuk doğal olarak yapıldığı zaman çok
önemlidir. Tabi katkı maddesi olmayacak. Pastırma çiğ olarak bol
bol tüketilebilir. Tabi Kayseri deyince mantı da aklımıza gelir.
Eğer göbekliyseniz ve karaciğeriniz yağlıysa mantı olmaz"
dedi.
MEYVE SUYU UYARISI
İzleyicilere meyve sularını içmeme önerisinde bulunan
Prof.Dr. Karatay, şöyle konuştu:
"Bildiğiniz gibi ilk meyve suyu fabrikaları Kayseri'de
üretime geçmişti. Meyve suları artık çok değişti. Vücuda sıvı şeker
olarak giriyor. Bilhassa çocukların alkolüdür. Karaciğeri
yağlandırıyor. Erkeklerin memelerinin büyümesi, karaciğerin
yağlanması ve buna 12-13 yaşında başlaması 35-40 yaşlarında kalp
krizine sebep verebilir. Yasaklanması gerekir diye düşünüyorum.
Çünkü mısır şurubu içerek şekeri beyaz şekerden 7 kat daha fazla
zehirlidir. Eskiden bira göbeği, alkol göbeği denirdi. Şimdi
fruktoz, ekmek göbeği deniyor. Göbekte yangın başladığı zaman bütün
hastalıkların temeli atılmış oluyor. Doğal olan her şey bu yangını
söndürüyor. Meyve suyu yerine ayran ve saf zeytinyağı
var."