Ünlü Champs Elysees bulvarında polis alarm durumuna geçti. Bir şahıs, jandarma minibüsüne kasıtlı olarak çarptı. Paris polisi durumun kontrol altına alındığını olayda yaralanan kimse olmadığını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb olayla ilgili yaptığı açıklamada eylemi saldırı girişimi olarak niteledi ve aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpan şüphelinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'in dünyaca ünlü bulvarı Champs Elysees'te hareketlilik yaşandı. Başkanlık sarayı Elysee'i kapatan polis halkın bölgeden uzak durmasını istedi.

Şüpheli bir araç kasıtlı olarak jandarma minibüsne çarptı. Araçtan indirilen şüpheli yere yatırılarak gözaltına alındı. İçinde patlama olduğu bildirilen araç polis ekipleri tarafından söndürüldü.

Reuters haber ajansının olay yerinden geçtiği ilk fotoğrafta, silah taşıyan maskeli polislerin bölgeye kimseyi sokmadığı görülüdü.

SALDIRGAN ÖLDÜ

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Paris'in ünlü Champs Elysees Meydanı'nda aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpan şahsın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Colomb, basına yaptığı açıklamada, eylemi saldırı girişimi olarak niteledi. Collomb, "Fransa'da bir kez daha güvenlik güçleri saldırının hedefi oldu." dedi.

Fransız bakan, ölen kişinin aracında bir takım silahlar ve yine otomobili infilak ettirmeyi amaçlayan patlayıcı maddeler bulunduğunu bildirdi.

Basına açıklama yapan polis kaynakları ise araçta, molotofkokteyli, bir tabanca ve bir kalaşnikof tüfek bulunduğunu bildirdi.

Champs Elysees'te iki ay kadar önce bir polis silahla vurulmuş ve saldırıyı terör örgüt IŞİD üstlenmişti.

6 Haziran tarihinde ise, bir şüpheli ünlü Notre Dame Katedrali yakınlarında polise çekiçle saldırmıştı. Polis saldırganı vurarak durdurmuştu.

Fransa, 2012 yılından bu yana terör saldırılarının hedefinde ancak asıl saldırı dalgası 2015 yılında ülkeyi sarstı. Mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan baskın ve bir süpermarkete gerçekleşen saldırıyla başlayan terörde bugüne kadar 230'u aşkın insan can verdi. Ülkede ilan edilen Olağanüstü Hal 15 Temmuz'da sona erecek.