Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) 22’nci dönem için lisans mezunu 7 bin 200’ü erkek, 800’ü kadın ile ön lisans mezunu bin 800’ü erkek, 200’ü kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alınacak. Akademinin internet sitesinden e-Devlet şifresiyle 12 Mart’ta yapılmaya başlayan ön başvurular, 23 Mart’ta (yarın) sona erecek.

SON GÜNE BIRAKMA

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan, “Şu ana kadar 23 bin 112 başvurumuz söz konusu. Benim adaylara tavsiyem, başvurularını son güne bırakmamaları. Çünkü aşırı yüklenme ve yoğunluk nedeniyle sistemde çeşitli sorunlar yaşanabilmekte, kilitlenmekte. Bu nedenle son günlere bırakmamalarını tavsiye Ufuk Ayhan ediyorum” diye konuştu.

ŞEFFAF BİR SÜREÇ

Ufuk Ayhan, sınavların ön sağlık, fiziki yeterlilik ve mülakat olmak üzere üç aşamadan oluştuğuna işaret ederek, adayların fiziksel ve psikolojik olarak polislik mesleğini yapmaya hazır olmalarını çok önemsediklerini vurguladı. Ayhan, artık sınavların hiçbir aşamasında insan unsurunun olmadığını, ön sağlıkta ölçümlerin elektronik cihazlarla yapıldığını söyledi.