Spor Toto Süper Lig'e yükselecek üçüncü ve son takımın belli olacağı Spor Toto 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında Ümraniyespor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşı karşıya geldi. İlk maçı 4-3 kazanan BŞB Erzurumspor, Ümraniyespor'u 2-1 mağlup etti ve toplamda 6-4'lük skorla finale yükseldi.

Ümraniyespor, ilk maçta 4-3 mağlup olduğu Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u rövanş karşılaşmasında ağırladı. BŞB Erzurumspor, mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılarak adını finale yazdıran taraf oldu. Geçen sezon 2. Lig Beyaz Grup'tan 1. Lig'e çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligdeki ilk yılında play-off'ta finale yükselmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda geçti. Ümraniyespor, rakip kale önünde pozisyonlar bulsa da skoru değiştirmeyi başaramadı ve mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Erzurumspor, ikinci yarının başlarında öne geçti. Dakikalar 57'yi gösterdiğinde konuk ekipte Burhan Eşer, rakip fileleri havalandırdı. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, bu pozisyonda topun çizgiyi geçip geçmediğini teyit edebilmek için Video Yardımcı Hakem Uygulaması (VAR)'na başvurdu. Öğretmenoğlu, VAR sistemiyle topun çizgiyi geçtiğini tespit etti ve golü verdi. Konuk ekip böylece maçta 1-0 öne geçti.

Ümraniyespor, 90+2'nci dakiklada attığı golle ümitlendi! Ev sahibinde rakip fileleri havalandıran isim Merthan oldu.

Erzurumspor, mücadelenin son dakikalarında Demba Savage ile bir gol daha buldu ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Konuk ekip seriyi 6-4 önde tamamlayarak finale yükselen ilk takım oldu.

GÜNÜN DİĞER MAÇNDA BOLUSPOR, GAZİŞEHİR GAZİANTEP'İ AĞIRLAYACAK

Günün diğer karşılaşmasında ise Boluspor, deplasmanda 1-0 yenildiği Gazişehir Gaziantep'i konuk edecek. Bolu Atatürk Stadı'nın ev sahipliği yapacağı müsabakanın başlama saati 20.00. BŞB Erzurumspor'un play-off finalindeki rakibi, Boluspor-Gazişehir Gaziantep maçının sonucuna göre belli olacak. Boluspor - Gazişehir eşleşmesinde turu geçen kulüp, Erzurumspor'la 19 Mayıs Cumartesi günü Bursa'da Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olmak için mücadele edecek.

İLK MAÇTA DA VAR DEVREDEYDİ

Erzurumspor'un 4-3 kazandığı play-off yarı final ilk maçında da VAR sistemi uygulanmış ve Türkiye'de bir ilk yaşanmıştı. İlk mücadelenin 64. dakikasında ceza sahasının solunda gelişen pozisyonda Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcular, hakeme penaltı itirazları yapmıştı. Hakem Arda Kardeşler, Video Yardımcı Hakem Uygulaması'na başvurmuş ve Türkiye'de ilk kez VAR sistemi uygulanmıştı. Arda Kardeşler, pozisyonu izledikten sonra ev sahibi lehine penaltı kararı vermişti. Topun başına geçen Mert Nobre, hata yapmamış ve takımını 3-2 öne geçiren golü atmıştı.

Play-off maçlarının tamamında VAR sistemi çevrim içi olarak ilk kez kullanılmıştı ve bu da Türk futbol tarihinde bir ilk oldu. Bunun için karşılaşmalar öncesinde statü değişikliği de yapılmıştı.

İLK MAÇTA NELER OLDU?

Karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. Ceza sahasında topla buluşan Jean-Arnel Drole, 3. dakikada attığı golle Ümraniyespor'u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Erzurumspor'un atakları arttı. Dakikalar 11'e geldiğinde ev sahibinin golcü oyuncusu Erhan Çelenk, attığı güzel golle skoru 1-1'e getirdi. 29 yaşındaki futbolcu, bu sezonki 15. golünü kaydetti.

Mücadelede dakikalar 27'yi gösterdiğinde Erzurumspor öne geçti! Gelişen atakta rakip fileleri havalandıran Taylan Antalyalı, skoru 2-1'e getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan taraf, ilk yarıdaki gibi konuk ekip oldu. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Ümraniyespor penaltı kazandı ve topun başına İbrahim Akdağ geçti 26. yaşındaki futbolcu vuruşunda hata yapmadı ve skoru 2-2'ye getirdi. İbrahim Akdağ, bu golle 12. golünü kaydetti.

BİR İLK YAŞANMIŞT!

Dakikalar 64'e geldiğinde ise Türkiye'de bir ilk yaşandı. Ceza sahasının solunda gelişen pozisyonda Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcular, hakeme penaltı itirazları yaptı. Hakem Arda Kardeşler, Video Yardımcı Hakem Uygulaması'na başvurdu ve Türkiye'de ilk kez VAR sistemi uygulandı. Arda Kardeşler, pozisyonu izledikten sonra ev sahibi lehine penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Mert Nobre, hata yapmadı ve takımını yeniden öne geçirdi.

Mücadelede 68. dakika oynanırken Nobre, kendisinin 2. takımının 4. golünü kaydetti. Tecrübeli futbolcu, gol sayısını 12'ye yükseltti.

ÜMRANİYESPOR PES ETMEMİŞTİ!

Mücadelede son anlara girilirken Ümraniyespor bir gol daha buldu. Ev sahibi adına 3. dakikada rakip fileleri havalandıran Drole, 85. dakikada bir kez daha sahne aldı ve farkı 1'e indirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor, maçı 4-3 kazandı.