Diyarbakır'ın Lice ile Hani İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 1 ton 661 kilo esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice ve Hani ilçelerinin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgüt mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır ili Lice ve Hani ilçeleri kırsal ve ormanlık alanını kapsayan ve 30 Ağustos 2016 tarihinde başlayan Bayrak-19 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç Operasyonu 02 Eylül 2016 tarihinde başarıyla tamamlanmıştır. İcra edilen operasyonda, 1 milyon 163 bin 650 kök kenevir tespit edilerek imha edilmiş, 1 ton 661 kilo 700 gram (816 kilo 700 gram kubar, 845 kilogram toz) esrar maddesi ele geçirilmiş, patlayıcı yapımında kullanılan 130 kilogram amonyum nitrat, kablo, kazma, kürek vb. malzemeler ile zaman ayarlı ve basma düzenekli 6 adet EYP bulunarak imha edilmiş, teröristler tarafından kullanılan 2 adet sığınak ile sığınak yapımında kullanılan malzemeler kullanılamaz hale getirilmiş, teröristler tarafından daha önceki tarihlerde yağmalanmayı müteakip yakılmış vaziyette bulunan 1 adet kamyonet, 4 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve 8 aranan şahıs yakalanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."