Mardin Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamaya göre Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Derik'te güvenlik güçlerine yapılan saldırı ile vatandaşların araçlarının gasbedilmesi üzerine, 19 Şubat'ta başlatılan operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Teröristlerce gerçekleştirilen roketatarlı saldırılarda 5 güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandığı, gözaltına alınan 6 kişi ile ilgili işlemlerin sürdüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyonlarda 5 barikat kaldırıldı, 1 çukur kapatıldı ve 7 bomba düzeneği imha edildi. Terör örgütü mensuplarınca tuzaklama ve barikat kurmak amaçlı olarak 18 araç gasp edildiği belirlendi. Çukur açmaya çalışan Derik Belediyesi'ne ait kepçe de görevlilerimizce gayri faal hale getirilmiştir."

Açıklamada, 12 evde yapılan aramada, A-4 plastik patlayıcı yerleştirilmiş elektrik kapsül irtibatlı F-1 tipi el bombası gövdesi, 1 el bombası, 5 sevk motoru, 1'i zırh delici 3 roketatar mühimmatı, 2 uzun namlulu silah, 299 Bixi mermisi, 51 Kanas mermisi, uzun namlulu silaha ait 7 şarjör ve 209 fişek ile çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği kaydedildi.