Terör örgütü PKK'nın sözde tepe yöneticilerinden, Öcalan'ın da en yakınındaki isimlerden biri olan Ali Haydar Kaytan'ın, Kuzey Irak'a düzenlenen operasyonla öldürüldüğü belirtiliyor.

Sahadan gelen bilgilere göre, kritik operasyon geçtiğimiz yıl düzenlendi. Savaş uçakları ve silahlı insansız hava araçları, Kandil'de terör hedeflerini vurdu. O operasyonda, Kaytan'ın da öldürüldüğü iddia edildi.

Terör örgütünden kaçarak teslim olan bazı teröristlerin bu bilgiyi teyit ettiği kaydedildi. "Fuat" kod Ali Haydar Kaytan'ın uzun zamandır açıklama yapmaması ve görüntü vermemesi de dikkat çekiyor.

Üst düzey isimlerinin etkisiz hale getirildiği operasyonların ardından, PKK'nın bu ölümleri saklama stratejisi izlediği biliniyor.

Ali Haydar Kaytan terör örgütü için kritik bir isim. Öcalan'la birlikte, PKK'nın altı kurucusundan biri. PKK/KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Yürütme Konsey üyesi. Abdullah Öcalan'dan sonra örgütün iİdeolojik ve teorik yönü en güçlü mensubu olarak biliniyor.

12 Eylül 1980 darbesi sonrası yurtdışına kaçan terörist, bir dönem örgütün canlı bomba ve özel kuvvetler unsurlarının eğitim ve motivasyonunundan da sorumluydu.

Ali Haydar Kaytan, 1994 yılında Almanya'da hakim karşısına da çıktı. Ancak adam öldürme, adam kaçırma ve terör örgütüne üye olma suçlarından yargılanıp 7 yıl ceza almasına rağmen, serbest bırakıldı. Ardından da Lübnan'a kaçtı.

Kaytan Lübnan'da Öcalan'la birlikte, teröristlerin eğitiminde yer aldı.

Kaynak: NTV