Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lı teröristlerin cephanelik olarak kullandığı Hakkari'nin Kovan Tepe mevkiinde bir mağara için çok sayıda mühimmat bulunduğunu açıkladı. Mağarada Birleşmiş Milletler logolu bir çuvalın da bulunduğu görüldü.

Yapılan açıklamada, 9 Ekim 2016 tarihinde 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı tarafından sürdürülen arama tarama faaliyetleri esnasında Hakkari'nin Kovan Tepe Mevkii'ndeki mağara içinde 624 adet 14.5 Doçka, 1500 adet 12.7 uçaksavar, 11 bin 80 adet Kalaşnikof ve 952 adet 23 milimetrelik top mühimmatı bulunduğu belirtildi.

TEKELİ KONTROL NOKTASINDA MAGNUM MARKA POMPALI TÜFEK

Açıklamada ayrıca Şemdinli Metrete Tepe bölgesinde Tekeli yol kontrol noktasında 50 adet Walking Magnum marka pompalı tüfeğin ele geçirildiği, Yakalanan şahsın ifadesi doğrultusunda bir barakada yapılan aramada ise 40 bin paket sigaranın ele geçirildiği bildirildi. Barakada teröristlerin saklanma ve geçiş maksadıyla kullandığı değerlendirilen tünelin çıkışının Güven Dağı yönünde doğru olduğu tespit edildi.

DİKKAT ÇEKEN ÇUVAL

Medyaya dağıtılan fotoğraflardan birinde ele geçirilen mühimmatın yanında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) logolu bir çuval olduğu dikkat çekti.