Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, teröre hizmet etme suçlamasıyla gözaltına alındı. Sırtını terör örgütlerine dayanan, PKK'nın bombalarını ve teröristleri araçlarında taşıyan ve PKK cenazelerinden geri gelmeyen HDP'lilere ise soruşturma başlatıldı...

Geçtiğimiz 16 Ekim'de Ovacık'ta öldürülen 13 teröristen 3'ü için Tunceli Cemevi'nde tören düzenlendi.

GÖZALTILAR ARTABİLİR

Törene HDP'li milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Acar Başaran ve Berdan Öztürk ile Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, katıldı.

Teröristlerden 4'ü ise Diyarbakır Bağlar'da gömüldü. O törene de sözde vekiller Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca da katıldı.

Her iki törende örgüt propagandası yapıldı, örgüt lehine sloganlar atıldı. Sözde vekiller ise teröristlerin mezarlarına toprağı elleriyle attı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Tunceli'deki terörist cenazesine katılan vekillerle ilgili ise henüz işlem yapılmadı. Hainlerle ilgili Tunceli'de de yargının harekete geçmesi bekleniyor. Öte yandan Van'ın Muradiye ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay'ın evine el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken maddi hasar meydana geldi.

TERÖRİST VEKİLİN ARACINDAN ÇIKTI

Geçtiğimiz gün ise HDP Muş milletvekilinin aracında da KCK'nın Muş temsilcisi yakalandı.