Samsunda yapılan operasyonda terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla göz altına alınan 7 üniversite öğrencisi adliyeye sevk edildi.

Samsunda yapılan operasyonda terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla göz altına alınan 7 üniversite öğrencisi adliyeye sevk edildi

Alınan bilgiye göre, terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan C.Y. (24) R.Ö. (22), A.İ.D. (23), A.A. (20), B.K. (19), B.K. (22) ve C.O. (20), emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "örgüte eleman kazandırma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 4 aylık çalışmanın ardından PKK/KCK'ya yönelik 10 Nisan'da başlatılan operasyonda, üniversite öğrencisi C.Y. Samsun-Ankara karayolunda durdurulan şehirler arası yolcu otobüsü, R.Ö, A.İ.D, A.A, B.K, B.K. ve C.O. da ev, öğrenci yurdu ve derneklerdeki aramalarda örgütün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.