Terör örgütü PKK’ya karşı sınır için sınır dışında yürütülen operasyonla netice verdi. Tecrübeli kadroları bir bir avlanan örgüt, yeni eleman da devşiremez oldu. Ekim ayında örgüte sadece 4 kişi katıldı...

40 YILIN EN ZİRVESİNDE
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Ağrı’da sınır birliklerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadeleye ilişkin çarpıcı rakamlar verdi. Son 40 yılın en amansız mücadelesinin verildiğini ifade eden Soylu, “ Atacağımız çok daha önemli adımlar söz konusu" dedi.

2 BİNDEN 106’YA DÜŞTÜ
Ekim ayında sadece 5 kişinin terör örgütüne katılım sağladığını ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti: Yani artık terör örgütü kendine katılım sağlayacak eleman bulamıyor. Bu bazı yıllar 1500-2000 kişi, bazı yıllar 4000-4500 kişi ifade edilen rakamlar bu yıl şu ana kadar ilk 11 ayda ancak 106 seviyesinde."

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN
"Birilerinin tamamen kuklası haline gelmiş, zihni, bedeni esaret altına girmiş ve yıllardır mağara kovuklarında yaşayarak insanlıklarından uzaklaşmış, bir milim bile mesafe alamamış ve teslimiyetleri bu topraklara değil başka topraklara olanlara gerekli cevabı en güzel şekilde verdiğinize inanıyoruz. Allah sizden razı olsun.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu Anadolu'daki 5 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanları ile birlikte Güvenlik ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası karakolları ziyaret eden Bakan Soylu, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ağrı Valisi Süleyman Elban ile kent merkezinden helikopterle Gürbulak sınırına yakın noktadaki Gürbulak Jandarma Karakol Komutanlığına gelerek, askerlerle kahvaltı yaptı. Bakan Soylu, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Burada başkalarının hayatlarında belki de kitaplarda okuyacağı bilgileri millet ve memleket adına ve bu milletin birliğine beraberliğine kastedenleri durdurmak adına kahramanlıkla gerçekleştiriyorsunuz" dedi.

'BİRİLERİNİN KUKLASI HALİNE GELDİLER'

Soylu şunları söyledi: Birilerinin tamamen kuklası haline gelmiş, zihni, bedeni esaret altına girmiş ve yıllardır mağara kovuklarında yaşayarak insanlıklarından uzaklaşmış, bir milim bile mesafe alamamış ve teslimiyetleri bu topraklara değil başka topraklara olanlara gerekli cevabı en güzel şekilde verdiğinize inanıyoruz. Allah sizden razı olsun. Bu mesele sonuna kadar devam edecek. Çok üstün ve iyi bir noktadayız. Terörle mücadeledeki son 40 yılın en üstün noktasındayız. Atacağımız çok daha önemli adımlar söz konusu."

'ÖRGÜT ELEMAN BULAMIYOR'

Bakan Soylu, terörle mücadelede önemli bir safhada olunduğuna dikkati çekerek, "Ekim ayında sadece 5 kişi terör örgütüne katılım sağlamış. Yani artık terör örgütü kendine katılım sağlayacak eleman bulamıyor. Bu bazı yıllar 1500-2000 kişi, bazı yıllar 4000-4500 kişi ifade edilen rakamlar bu yıl şu ana kadar ilk 11 ayda ancak 106 seviyesinde. Vatandaşımızı terörle karşı karşıya getirip hayatında ümitsiz yapmak isteyenlere fırsat sağlamıyoruz. Bunu hep beraber yapıyoruz. Teröristlerin gözünde hepiniz büyük bir devsiniz. Onlar gittikçe küçülmekte ve cüce olmakta, sizlerde daha fazla devleşmektesiniz" dedi.