Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 18.02.2016 tarih ve 60 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 12.02.2016 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - KASIMPAŞA A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON, OKUL AÇIK tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.

BU CEZA NE DEMEK?

PassoLig sisteminin uygulanmaya başlamasından bu yana cezalarla ilgili tartışma aralıksız devam ederken, PFDK'nın verdiği bu ceza da yine tartışma konusu olacak gibi gözüküyor. Peki Disiplin Kurulu'nun cezası ne anlama geliyor? Fenerbahçe'ye herhangi bir tribün kapama cezasının gelmediğini belirtmek gerek... Sadece geçtiğimiz hafta Ülker Stadyumu'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 kazandığı mücadeleyi Maraton ve Okul Açık olarak adlandırılan tribünden takip edenler bu maça giremeyecek. Diğer Passolig bileti bulunanlar derbiyi bu iki tribünden takip edebilecek.

Geçen sene tribünler kapanmıştı

Geçen sezonun 25. haftasında oynanan ve Moussa Sow'un son dakikada attığı golle Fenerbahçe'nin kazandığı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde ise iki kale arkası tribünü de tamamen kapanmış, ve sadece Fenerium ve Maraton tribünlerine seyirci alınmıştı.